Učení dokumentem v Jihlavě

Když ulice Jihlavy protkají dlouhé bílé čáry, je to znamení, že město ožívá festivalem dokumentů. A takový dokumentární film je pro učitele výukový prostředek naservírovaný na stříbrném podnose. Žáci a učitelé ZŠ Havlíčkova v Jihlavě toho využili a vyrazili ze školy po čarách – něco zažít, objevit, nasát atmosféru, nechat se vtáhnout do tématu filmu a pak o něm diskutovat.

uniweb weby

Pořídili si akreditaci pro děti do 12 let zdarma, našli film přiměřený i jejich věku, což nebylo úplně snadné, prohlédli si promítací místa a doputovali k tomu správnému sálu. Na místě zjistili, že se svým nápadem nebyli sami a potkali se tu s další školní třídou. Dokument o právech zvířat na ně udělal dojem a probudil živou debatu.
Některé zážitek inspiroval k návštěvě dalších filmů. Podle malých diváků by bylo skvělé, kdyby festival v dalších ročnících myslel třeba i na školy a zařadil do programu alespoň malou sekci filmů vhodných i pro dětského diváka. Mimo jiné tak může získat i další generaci příznivců hrdých na výjimečnou událost Jihlavy. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 07.11.2017 15:53




0 +
 

Hlavní zprávy