Vrchní sestra Charitní ošetřovatelské služby Barbora Hadrous: Domácí péče je úžasná věc.

Barbora Hadrous působí od Nového roku v Oblastní charitě ve Žďáře nad Sázavou jak vrchní sestra Charitní ošetřovatelské služby, v níž začala pracovat před rokem nejprve jako zdravotní sestra, poté i jako administrativní pracovnice. Koncem minulého roku proběhlo výběrové řízení na pozici vrchní sestry, kam se přihlásila místo získala. Nyní je za tuto příležitost ráda.

uniweb weby

Co Vás vedlo k práci v Charitě?
Myslím si, že domácí péče je úžasná věc. Jak jsem měla možnost za ten rok osobně poznat, péče v domácím prostředí výrazně zlepší nemocným lidem kvalitu života a je přínosem i pro rodinné příslušníky. Pacienti nemusí trávit dny v nemocnici, prožívají je se svými blízkými, sestřička se za nimi zastaví a zdravotní péči obstará doma. A to je podle mě nenahraditelné.


Jste vystudovaná zdravotní sestra, co Vás lákalo na tomto povolání?
Vždycky říkám, že zdravotníkem se musí už člověk narodit, protože tohle povolání je třeba dělat s láskou a empatií. Pro mě bylo povolání zdravotní sestry jasnou volbou. Práce s lidmi mě naplňuje a dává mému životu smysl. Pracovala jsem již třináct let v dětském kardiocentru v Motole, kde práce s malými nemocnými dětmi je velmi náročná, ale zajímavá. Moje současná práce v Charitní ošetřovatelské službě je skoro bych řekla na opačné straně života. Zjistila jsem, že téměř nikdo neprožije snadný život a že právě díky domácí péči můžeme pomáhat lidem, když jim síly docházejí. 

V Charitě jste už rok pracovala, co myslíte, že Vám asi změna nové funkce přinese?

Očekávám, že mi přinese nové zkušenosti, na které se těším. Mám ráda výzvy a pozice vrchní sestry je pro mě jednou z nich. 


Máte nějaké plány ve Vaší nové pracovní náplni?

Ráda bych, aby se naše služba dostala do širokého povědomí veřejnosti a aby byla správně vnímána. Mým cílem je, abychom byli pro pacienty schopni poskytnout co nejširší a nejkvalitnější zdravotní péči v domácím prostředí a aby lidé, ať už pacienti nebo rodinní příslušníci, kteří tápou a nevědí si rady, v náhlé životní situaci věděli, kam se mají obrátit.
Rozšíření zdravotní péče ale také předpokládá zvyšování odbornosti jak u mě, tak u všech spolupracovníků. Ve zdravotnictví je trvalé vzdělávání naprostou samozřejmostí.


Jak Vás mohou případní zájemci o službu zkontaktovat a kde Vás naleznou?

Naši službu najdete ve třetím patře Polikliniky ve Žďáře nad Sázavou. Pro veřejnost mám vyhraněná i dvě dopoledne, a to pondělí a středa od 8.00 do 12.00, kdy jsem k zastižení v kanceláři. V případě dotazů mě mohou také kontaktovat na telefonním čísle 777 755 435 nebo emailem na barbora.hadrous@zdar.charita.cz.


S lednem odstartovala Tříkrálová sbírka. Vy jste se dokonce také zapojila s koledníky, jaké to bylo?

Jsem ráda, že jsem se mohla být součástí Tříkrálové sbírky. Za ty roky, co probíhá, je totiž nepřehlédnutelná a já ji celé roky sledovala pouze v médiích. Je hezké, jak se sjednotí všechny generace, ať už v roli koledníků, kteří letos vyráželi v mrazech a sněhu, nebo dárců, kteří jsou ochotni pomáhat druhým. Všem udělá radost. Vloni svým výtěžkem Tříkrálová sbírka podpořila i naši službu, kdy právě díky němu bylo možné pořídit osobní automobil, který nám velmi usnadnil práci v terénu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy