Vysočinu v pátek čeká prestižní souboj ve Znojmě

Něco málo přes 75 kilometrů dělí Jihlavu od Znojma. Pro hráče a fanoušky FC Vysočina je tak znojemský stadión tím nejbližším v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

uniweb weby

Navíc souboje proti znojemským fotbalistům vždy byly velmi prestižní a nechyběl jim nádech regionálního derby. Zajímavý zápas 3. kola je na programu už v pátek 3. srpna od 19:00 hodin.

Znojmo do nového ročníku II. ligy nevstoupilo optimálně. V důležitém startu na domácí půdě pouze 1:1 remizovalo s Varnsdorfem a o kolo později 2:1 podlehla na půdě favorita z Hradce Králové. Zkušený znojemský kouč Leoš Kalvoda po utkání na východě Čech nebyl spokojen: „Věděli jsme, že nás bude čekat velice těžký soupeř. Za to, co jsme předvedli v prvním poločase, jsme si v žádném případě vyhrát nezasloužili."

Ve znojemském dresu lze nalézt hned čtveřici fotbalistů s jihlavskou minulostí. Výraznou stopu na Vysočině zanechal levý obránce Tomáš Cihlář, součástí jihlavského kádru v minulosti byli i David Helísek a Jakub Teplý a za dorosty FCV nastupoval stoper František Malár. Naopak znojemské prostředí má v čerstvé paměti a velkou část kádru zná levý záložník Jan Javůrek, jenž v posledních dvou druholigových ročnících nastoupil do 59 utkání za 1.SC a v nich vstřelil 13 branek. V uplynulé sezóně zde nastupoval společně s bosenským obráncem Ivanem Dujmovićem a v ročníku 2016/17 nastřílel za Znojmo 5 druholigových gólů útočník Jiří Klíma.

Poslední mistrovský zápas pátečních soupeřů proběhl v září 2015 v rámci 3. kole národního poháru. Vysočina tehdy ve Znojmě dominovala a zvítězila 0:5 díky hattricku Dvořáka a trefám Demetera a Batiojy. Poslední ligové měření je staršího data a váže se k premiérovému znojemskému působení v nejvyšší soutěži v ročníku 2013/14. V Jihlavě 1.SC výrazně podlehlo 4:0 po gólech Tlustého, Marka, Jungra a Harby a v jarní odvetě, která proběhla ve znojemském exilu v Brně, branka nepadla – 0:0.

Nejen Klíma a Javůrek mohou potvrdit, že ve Znojmě se body vždy sbírají těžko. O síle a nevyzpytatelnosti nadcházejícího soupeře jsme hovořili s asistentem trenéra Michalem Šmardou: „V úvodním domácím duelu Znojmo nastoupila v optimálně sestavě a předvedlo velmi kvalitní výkon z hlediska držení míče a kombinace v útočné fázi. Naopak ve druhém utkání v Hradci, kdy postrádalo stěžejní hráče Helíska, Lacka a Ordoše, se hostujícímu celku příliš nedařilo. Hradec byl lepší a Znojmo zaslouženě prohrálo. K pátečnímu duelu pojedeme s velkým respektem k soupeři. Vnímáme jeho sílu a víme, že nastoupíme proti nabuzenému a koncentrovanému celku, který bude hrát zodpovědně a bude ze strany kouče Kalvody kvalitně připraven. Čeká nás velmi těžký zápas, na nějž se poctivě připravujeme.“

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Znojma: 6 utkání  4 – 1 – 1  12 : 1 / doma: 3 utkání 6 – 1 – 1  8:0 / venku: 3 utkání 1 – 1 – 1  4:1

Poslední vzájemné utkání: 22.2.2014 - Fotbalisté FC Vysočina v Brně, kde našel exil 1.SC Znojmo, vstoupili potřetí v historii klubu do jarní části I. ligy. A potřetí jejich prolog do sezóny skončil bezbrankovou remízou 0:0. V první půli byli opticky lepší domácí, ve druhém dějství měla převahu Jihlava. Největší šanci utkání nabídla poslední minuta, kdy hostujícím hráčům nebylo přáno tři body strhnout na svoji stranu.  

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 – Klíma, 1 – Urblík, Klobása.
Žluté karty: 1 - Urblík, Schumacher, Zoubele, Turyna.
Absence: -

1.SC Znojmo

Trenér: Leoš Kalvoda
Střelci: 1 – Ordoš, Ambrozek.
Sestava v posledním utkání: Buček – Cihlář, Malár, Ambrozek, Dramé – Šulc (78. Obiechina), Štrombach, Krčík (60. Beganović), Kučera, Cheredea – Teplý.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 01.08.2018 10:54




0 +
 

Hlavní zprávy