Co je magnet fishing? Zábava a dobrodružství

Magnetic fishing neboli magnetický rybo/lov je zábavná a dobrodružná kratochvíle k vodě. Co je na magnet fishing potřeba? Moc ne. Přesvědčte se v článku.

uniweb weby

Co je magnet fishing? Zábava a dobrodružství

Magnet fishing či magnetic fishing neboli magnetický rybo/lov bez ryb je zábavná a dobrodružná kratochvíle k vodě. Tedy jen do doby, než z hlubin vytáhnete vypáčený trezor nebo starou munici. Pak adrenalin docela stoupne. Co je na magnet fishing potřeba? Moc ne. Podívejte se v článku.

Občas možná vídáte lidi u břehu rybníka, jezera, řeky nebo městského potoka, jak do vody na šňůře spouštějí nějaký předmět. Zřejmě to není pracovník hygienické stanice ani někdo od Povodí Labe či Vltavy. Možná to je lovec pokladů. Ten předmět je silný neodymový magnet, který má zavěšený na pevném laně s nosností několika set kilogramů.

A když lovec z hlubin vytáhne nějakou cennost, třeba to pak budete chtít taky zkusit. Tahání pokladů z vodních hlubin je docela „nakažlivé“.

Základní výbava na magnet fishing

Jaká výbava na magnetický lov je potřeba? Moc toho není. Nutně potřebujete vlastně jen dvě věci:

1) Silný neodymový magnet sokem

Aby se dal magnet fishing provozovat, potřebujete, jak už název napovídá, silný magnet. Bývá neodymový, v kovovém pouzdře. Má jedno nebo více ok, za která k němu přivážete pevné lano.

Magnety na magnet fishing seženete jednostranné nebo oboustranné. Ty mají magnetickou plochu na dvou stranách, což zvyšuje pravděpodobnost úlovku.

Na začátky se hodí například oboustranný magnet na magnet fishing F250 s magnetickou silou 2 × 250 kilogramů.

2) Pevné lano navytahování magnetu análezů

Aby magnet nezůstal na dně vodní hlubiny, musíte jej nejprve přivázat k pevnému lanu pevným uzlem. Vhodná je třeba dračí smyčka. Lano bývá z polyesteru, velice pevné, o nosnosti 355 nebo dokonce 550 kg, s různou délkou.

Pro lov ze břehu může stačit 15metrové lano na magnetic fishing. Jestliže chcete magnet spouštět z mostu, hodí se lépe delší a pevnější lano o délce 30 metrů.

3) Další výbava a pomůcky pro magnetický lov

Dále se vám na ruce hodí ochranné rukavice, které ochrání před nečistotami i před spálením rukou o lano. Pro vyčištění přijde vhod antibakteriální gel, nějaký hadr a igelitka či kýbl na případné úlovky a uschování mokrého lana.

Technika lovu pokladů přimagnet fishingu

  • Jak na to? Magnetický lov je jednoduchý. Přivažte k magnetu pevné lano, použijte vhodný uzel pro magnet fishing.

  • V jedné ruce držíte lano, ve druhé magnet. Rozhoupejte jej a vhoďte do vody směrem od břehu od sebe do hloubky.

  • Pomalu táhněte magnet na laně k sobě. Jestliže se k magnetu něco přicvakne, poznáte to po vytažení magnetu z vody. Pokud se k němu nacvakne větší feromagnetický předmět, zřejmě to ucítíte hned, lano trochu cukne.

  • Vytáhněte magnet z vody a zkontrolujte úlovek. Je tam něco? Když ne, nevadí. Postup opakujte, anebo to zkuste o kousek dál.

Co se dá z vody vytáhnout

Nejprve asi budete z hlubin vytahovat jen staré šrouby, kusy drátů, hřebíky. Postupně i děravé hrnce, ráfky kol aut, možná i jízdní kolo nebo utopenou munici či zbraně. Takové nálezy jsou však nebezpečné, nahlaste je hned na policii, která místo zajistí a nevybuchlou munici zlikviduje.

Další tipy promagnetický lov omrkněte na webu

Techniky lovu, inspiraci na místa pro nálezy i výbavu najdete na webu Unimagnet.cz

Úspěšný lov a příjemnou zábavu!

Fotogalerie
Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 02.07.2020 09:02



7 +
 

Hlavní zprávy