Evropský bronz v moderních šipkách putuje do Světlé nad Sázavou

V italském Caorle odehráli svůj životní turnaj Lucie Barešová (Melouni Světlá nad Sázavou) a Čestmír Křepelka (Olympia Tábor), kteří spolu vybojovali titul II. vicemistra Evropy v kategorii smíšených dvojic.

uniweb weby

23. Mistrovství Evropy EDU 2018 | Caorle

V červnu se konalo Mistrovství Evropy v moderních šipkách, které hostilo opět přímořské letovisko Caorle na severu Itálie.

Zúčastnilo se ho celkem přes 200 šipkařů z českých luhů a hájů a součástí byli také hráči reprezentující Kraj Vysočina. Konkrétně Havlíčkobrodsko pak pomyslně zastupovali Ondřej a Lucie Barešovi, kteří se šampionátu zúčastnili již počtvrté.

Mistrovství Evropy mixů

Skvělý výkon předvedli Lucie Barešová a Čestmír Křepelka, kteří zahráli svůj životní turnaj v kategorii ME smíšených párů. V úctyhodné konkurenci 167 mixových dvojic obsadili úžasné 3. místo!

V cestě za titulem II. vicemistra Evropy porazili i několik reprezentačních dvojic, mj. z Rakouska, Německa, ale i české reprezentanty v souboji o pohárové umístění, Pavla Drtila s Blankou Vojtkovou (konečné 4. místo). Stopku v postupu do finále jim vystavil až chorvatský pár Alan Ljubic a Josipa Spahija, kterým podlehli těsně 2:3, když se dokázali ze stavu 0:2 vrátit zpět do utkání (Lucka zavření D10 na 1:2 a BULL na 2:2). Rozhodující leg mohla Lucka dokonce rozhodnout D20, ale bohužel se nepodařilo. I přes to však při vyhlášení zahrála česká hymna. Zasloužili se o to David Písek s Terezou Pelíškovou, kteří ME mixů vyhráli.

EUROCUP

Obhájkyněmi evropského bronzu z loňského ročníku byly hráčky z týmu Grenela CZ (Praha), za které pravidelně nastupuje také Lucie Barešová ze Světlé nad Sázavou. Holky ze skupiny postoupily z 1. místa, avšak hned v prvním kole play-off narazily na italské ženstvo Vispi Team, kterého byly součástí i národní reprezentatky. Po těsné prohře v prodloužení 1:2 a celkově tedy 5:6 tak obsadily konečné 9. místo z 27 přihlášených týmů.

V hlavní kategorii mužů se představil také tým reprezentující Vysočinu, a to Dusejov Predators ve složení Jiří Kremser, Jiří Doležálek (oba Šipková Akademie Dušejov), Ondřej Bareš (Melouni Světlá nad Sázavou) a talent českých šipek Vilém Šedivý (DC Holice). Ve velice těžké skupině kluci obsadili poslední místo a celkově tak skončili na 45. pozici (celkem 55 přihlášených družstev). Nejlepším českým družstvem se stali Mafie CZ (jádro ze superligové Ložiskové Mafie Pšov), kteří EUROCUP vyhráli, když ve finále porazili další český superligový tým Mustang Brno.

Češi nejúspěšnější národ

Letošní mistrovství bylo neskutečné, jak pro naší malou českou zemi, která se tak stala nejúspěšnějším národem letošního mistrovství (6x zlato, 3x stříbro, 5x bronz), tak velký úspěch pro naší šipkovou obec ze Světlé nad Sázavou, kde bude po celý rok titul II. vicemistryně Evropy.

Velké díky za podporu a tomto šampionátu náleží městu Světlá nad Sázavou a Kraji Vysočina.

Fotogalerie
Autor: Ondřej Bareš Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy