Jak si poradit s jarní únavou

Na jaře se probouzí nejen příroda, ale i naše tělo a mysl. Přivítejte jaro aktivně v havlíčkobrodském Pohybovém studiu Fanatic a únava nebude mít šanci.

uniweb weby

Jaro je ve znamení probouzení se ze zimního spánku. Příroda je v tomto moudrá, a tak využijme její sílu. Pokud je některé roční období vhodnější pro to začít s tvarováním postavy, pak je to právě jaro. To staré odchází spolu se zimou a nové je dobře přijímáno a v následujících měsících z tohoto startu budeme s výhodou čerpat. Kombinace vhodného pohybu a lehké a nezatěžující stravy je tím nejlepším receptem na jarní únavu.

Zatíženými orgány jsou v tomto období játra a ledviny, a tak jim dopřejte odpočinek. Jezte čerstvou zeleninu a jarní bylinky, vynechte rafinovaný cukr a tučná jídla, dodržujte pitný režim v podobě čisté vody či bylinných čajů. Zařaďte polévky, zejména ty zeleninové. Je vhodné zařadit jednodenní půst, ale dopřejte si k němu i volný den!

Velmi účinné je k tomu přidat relaxaci praktikováním nenáročných jógových asán (např. vinyasa jóga), ať už sami doma nebo pod vedením vaší oblíbené jogínky. Na jaře je rovněž vhodné cvičit intenzivně power jógu, ideálně v teple pro hlubší očistu.

S jarní detoxikací souvisí i změny nálad a emocí. Dopřejte si každý den čas na fyzickou i psychickou očistu. Cvičte!

Nebojte se zkusit nové věci. Jaro přináší novou energii, tak ji přijměte a udělejte něco pro sebe!

Jarní jógování i další pohybové aktivity si můžete užít v havlíčkobrodském Pohybovém studiu Fanatic, kde se o vás postarají certifikovaní a usměvaví lektoři.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy