Jasně, jdu volit. I když mi tahle kampaň fakt vadí

Letošní předvolební kampaň je vážně síla. Člověk se až nestačí divit, co všechno jsou politické strany a jejich představitelé schopni vymyslet. Co mi ale vadí asi nejvíc?

uniweb weby

Většina kampaně se nese v negativním duchu. Nechceme… Nepřipustíme… Nebudeme… Nepřijmeme… Pak se divme, že mezi lidmi panuje negativistická nálada. Napadlo někoho udělat čistě pozitivní kampaň? Negativní vymezování je mi prostě cizí. Rád bych se dozvěděl, co strany chtějí (ne co nechtějí) a hlavně jak to chtějí udělat.

Stímhle nikdy! Vidím jen dvě možnosti. Buď bude p. Babiš vládnou s extrémisty (a toho se trochu bojím), nebo některé strany budou muset porušit „s Babišem do vlády nikdy“. Jsem zvědav, jak z toho vybruslí… Obávám se, že bude jen výběr ze špatných možností.

Vládní strany slibují věci, které už mohli dávno - za poslední čtyři roky udělat. Asi by mě nenapadlo pořádat pochod za vyšší platy, když sedím ve vládě a mohu to zařídit… (Neprotestoval bych tím tak trochu sám proti sobě?)

O dalších věcech raději nemluvím… Vím, že v programech stran jsou i pozitivní věci. Vím, že se nakonec účast ve vládě nějak zdůvodní a vím, že v koalici nejde naplnit 100% programu…

Jen si prostě myslím, že kampaň a politika obecně se dá dělat slušně, bez urážek a bez oblbování lidí.

Myslím, že jsme všichni měli dost času na rozhodnutí, koho volit. „Tohle jsou nejdůležitější volby v historii…“ slyšíme hodně často. Jak kdyby jiné volby důležité nebyly. Ano, rozhoduje se o mnohém a proto je potřeba jít volit. Nejen teď, ale v jakýchkoli volbách – prezidentských, senátních i komunálních a krajských.

Jít svobodně volit je výsada, kterou obrovské procento lidí ve světě nemá. Já volit určitě jdu a prosím, nenechte za sebe volit jiné. Je jedno, kterou z demokratických stran budete volit, ale volte. Vsobotu večer už nevymudrujete nic.

Autor: Jan Burda Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 19.10.2017 20:39




0 +
 

Hlavní zprávy