Nové Město na Moravě hostí další Zlatou lyži

Od pátku 12. do neděle 14. ledna se v Novém Městě na Moravě uskuteční jubilejní 80. ročník závodu o Zlatou lyži, který bude současně mistrovstvím České republiky v běhu na lyžích. Pro část českých reprezentantů bude šampionát současně poslední možností vybojovat si účast na olympijských hrách.

uniweb weby

Na startu ale budou chybět po Tour de Ski Petra Nováková, Katka Beroušková, Martin Jakš, Petr Knop a Michal Novák. „Je reálná možnost, že by startoval v Novém Městě Aleš Razým, který má za sebou rovněž Tour de Ski. Jeho účast se ještě řeší,“ uvedl manažer komunikace Svazu lyžařů ČR Tomáš Haisl. 

Lyžařské podmínky jsou při současném oteplení solidní. „Sněhu na tratích máme dostatek. Věřím, že se podaří stopy dobře připravit,“ dodal ředitel Vysočina Arény Jan Skřička. Muži budou mít připraven okruh v délce 3,75 kilometru a ženy 3,3 km. 

Po všechny tři dny jsou začátky závodů dospělých a juniorů vždy v 9.30. V pátek jsou na programu závody volnou technikou žen a juniorek na 10 km a po nich mužů a juniorů na 15 km. V sobotu se bude bojovat o tituly ve sprintu volnou technikou a v neděli program zakončí závody klasickým stylem na 10 a 15 km. Kromě dospělých budou na programu i závody dorostenců.    


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy