Užijte si nejkrásnější Vánoční trhy v České republice

Nevíte, kam vyrazit na trhy na Vánoce? Zažijte je v Praze, Českém Krumlově, Brně nebo Olomouci. V nejkrásnějších městech České republiky! Nakupte vánoční dárky a užijte si Vánoce na jedněch z největších vánočních jarmarků v zemi!

uniweb weby

Nevíte, kam vyrazit na trhy na Vánoce?
Zažijte je v Praze, Českém Krumlově, Brně nebo Olomouci. V nejkrásnějších městech České republiky!
Nakupte vánoční dárky a užijte si Vánoce na jedněch z největších vánočních jarmarků v zemi!

Praha se rozzáří tisíci světel

Vyrazte do hlavního města na vánoční trhy! Praha je nádherným historickým městem, které o vánočním čase dovoluje svým účastníkům zažít ty pravé Vánoce.

Vánoční trhy v Praze patří k těm nejznámějším v celé Evropě. Na místech, jako je Staroměstské, Havlovo a Václavské náměstí, nebo Náměstí Míru, Náměstí Republiky či holešovické výstaviště, najdete bohatý program, a to po celé adventní období včetně štědrého dne.

Nechte se vtáhnout do atmosféry českých Vánoc za pomoci typických vánočních gastronomických specialit a tradičních řemesel.

Zakupte pro sebe a pro své blízké, ručně vyrobené, vánoční ozdoby a dárky nebo, s láskou připravené, voňavé perníčky.

Pokud chcete společně s ostatními zahájit Vánoce, přijďte, v sobotu 29. listopadu, na Staroměstské náměstí rozsvítit velký vánoční strom.

V Českém Krumlově ožívá betlém

Český Krumlov je nádherným městem, které skrývá nespočet malebných uliček, ve kterých se můžete procházet a užívat si pravou vánoční atmosféru. Téměř všechny tyto uličky vás zavedou na tradiční adventní trh, který svým návštěvníkům každoročně nabízí bohatý program plný koled, živý betlém a spoustu stánků s dobrým jídlem a pitím.

Jako na jiných trzích, dojde také zde ke slavnostnímu rozsvěcování vánočního stromu, které bude doprovázeno vánočním koncertem.

V průběhu Vánoc chystá Český Krumlov také další akce, jako je posílání dopisů Ježíškovi, vánoční plavba na raftu nebo vítání svatého Mikuláše při jeho příjezdu do města, kdy se celé město rozzáří světly a naplní anděly.

Zajímavou akcí jsou Medvědí Vánoce, kdy tyto svátky slaví medvědi z místního hradního příkopu společně s dětmi a dospělými. Lidé medvídkům nosí dobroty a celá akce je doprovázena zpěvem koled na hradním nádvoří.

Vánoce v Brně hned třikrát

Pokud stále nevíte, jaké navštívit trhy na Vánoce, zamiřte do Brna! Brno totiž nabízí hned tři vánoční jarmarky.

Navštívit můžete náměstí Svobody, kde bude, kromě vánočního stromu, postavena také vánoční vesnice s tržištěm včetně betlému.

Dále můžete pokračovat na Zelený trh, který se nese v duchu svátečních pohádek, svíček, ořechů a slaměných ozdob. Navštívit můžete také brněnské podzemí pod Zeleným trhem, které bývá běžně nepřístupné a kde se bude nacházet další vánoční trh.

V neposlední řadě si nesmíte nechat ujít Den svatého Mikuláše. Tato akce bude probíhat v podzemí pod Dominikánským náměstím a najdete tam, mimo jiné, také živé anděly a čerty.

Olomouc nabídne kluziště zdarma

Na každém vánočním trhu se můžete setkat s nejrůznějšími recepty na svařená vína, s různě připravovanými punči a s dalšími horkými nápoji.

Olomouc se však navíc pyšní nabízením slavného norimberského punče, který je vyráběn ze speciálního norimberského vína, jež má ochrannou známku. Jedná se o víno mimořádné kvality, které je možné vyrábět pouze v Norimberku.

V Olomouci je každoročně stavěno takzvané “punčové město”, a to na Horním náměstí, kde si můžete vychutnat hořké, sladké, alkoholické i nealkoholické nápoje, které bývají vylepšeny rumem, třešňovým brandy nebo pomerančem.

Nejen o dobrém jídle a pití jsou vánoční trhy. Olomouc samozřejmě nabízí také bohatý kulturní program, v němž nechybí populární kapely všech žánrů a divadlo pro děti i dospělé. Jsou zde představovány také adventní tradice, můžete si prohlédnout vyřezávaný betlém a navštívit venkovní kluziště zdarma.

Dovolte, aby vás vánoční jarmarky naladily na tu správnou notu a zažijte ty nejlepší Vánoce!

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 10.08.2020 15:34



7 +
 

Hlavní zprávy