Chovatelský den ve Vilémově

Říká se, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu, a v tomto duchu se nesl i šestadvacátý ročník Chovatelského dne ve Vilémově v neděli 2. října v areálu zemědělské společnosti ZS Vilémov, a s. Pořadateli byly společnosti Cerea, a. s., ZS Vilémov, a. s., Okresní spolek chovatelů koní Havlíčkův Brod a Jezdecký spolek Havlíčkův Brod.

uniweb weby

V minulém roce se přehlídky koní účastnilo 79 koní od pětapadesáti chovatelů. Jubilejní Chovatelský den navštívilo tehdy přes dva tisíce diváků. Chovatelský den se koná vždy tradičně při příležitosti vilémovské pouti, a to vždy první neděli po svátku svatéh o Václava.
„Jako pamětník téměř všech ročníků vzpomínám na komorní prostředí zámeckého statku ve Vilémově Klášteře, kde se pořádaly první ročníky. Poté se na několik dalších ročníků tato akce přesunula do Havlíčkova Brodu na kolbiště u přehrady, aby se opět vrátila na tradiční místo - do Vilémova,“ tak přispěla do letošního Katalogu koní Hana Stehlíková. 
Letošní program byl jako vždy bohatý. Na své si přišli nejen dospělí návštěvníci, ale i děti, pro které byla připravena pohádková dětská farma se skákacím hradem a soutěžemi o ceny. V průběhu dopoledne se konala komentovaná přehlídka koní, svou obratnost na motocyklu předvedl desetinásobný mistr republiky v motokrosu Miroslav Lisý, který na závěr své předváděcí jízdy svezl několik odvážlivců z řad dětí. 
Těsně před polednem prošel městysem Vilémov průvod kočárů a jezdců na koních, který sledovalo mnoho lidí.
Odpoledne mohli diváci  zhlédnout vozatajské parkury, manipulaci s kládou, ukázky skoků, jízdy zručnosti, ukázky drezůry, westernový trail, dámy v sedle. Pomyslnou "třešničkou na dortu" byla šavlová jízda, při které se nestínaly hlavy, ale pouze melouny. 
Nedílnou součástí celé akce byla přehlídka současné zemědělské techniky.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 03.10.2016 17:55




0 +
 

Hlavní zprávy