Cizinec řídil kamion opilý

TŘEBÍČSKO: Za trestný čin byl muž velmi rychle potrestán

uniweb weby

Velmi rychle byl za trestný čin potrestán sedmapadesátiletý cizinec, který řídil opilý kamion a na Třebíčsku s ním vyjel ze silnice. Souprava zůstala nebezpečně nakloněna a hrozilo její převrácení. Opilý řidič střízlivěl na záchytce a následně mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu. Od soudu odešel s podmíněným trestem odnětí svobody, zákazem řízení a vyhoštěním.  V neděli 5. března jel řidič nákladní soupravy složené z vozidla Renault a návěsu před jednou hodinou odpoledne po silnici mezi obcemi Okříšky a Krahulov. V katastru Petrovic vyjel bezdůvodně mimo komunikaci, kde nákladní vozidlo zůstalo stát v prostoru silničního příkopu. Ke zranění osob nedošlo. 
Vzhledem k naklonění automobilu musela být souprava za použití další techniky zajištěna a upevněna tak, aby se nepřevrátila.
Přivolaní policisté provedli šetření. Řidičem nákladního vozidla byl cizinec z pobaltské země.  Byl znatelně velmi unavený a těžko se bránil spánku. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,72 promile alkoholu. Opakovaná zkouška ukázala u řidiče 2,84 promile alkoholu v dechu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Opilého cizince zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Vyprostit nákladní soupravu a dostat ji zpět na silnici se podařilo až kolem půl páté odpoledne. Po vystřízlivění další cesta cizince směřovala v doprovodu policistů na oddělení v Třebíči. Policejní inspektor sdělil sedmapadesátiletému muži podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení a zprávu o výsledku předložili státnímu zastupitelství. Státní zástupce podal návrh na potrestání cizince. Soudem mu byl uložen trest odnětí svobody s podmíněným odkladem se zkušební dobou dvou let, zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dva roky a tříletým vyhoštěním z České republiky. por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
8. března 2023



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 08.03.2023 10:29



0 +
 

Hlavní zprávy