Cyklovýlet po krásách území Královské stezky

V sobotu 6. srpna se uskutečnil cyklovýlet po krásách území Místní akční skupiny Královská stezka, o. p. s., který pořádali zaměstnanci organizace. Letní počasí přálo, a krásný den tak nabídl možnost vyrazit na zajímavá místa.

uniweb weby

Start vyjížďky byl zahájen v 9.00 z Žižkova náměstí v Habrech, kam se sjela dvacítka cyklistů z různých míst vregionu, nechyběli ani členové Cyklistického klubu Vepříkov. Zastávkami na trase se staly zámek Hostačov a zámek Vilémov, kde se účastníci dozvěděli více o jednotlivých památkách.
Třetí, poslední zastávka, proběhla na zatopeném lomu Borek, který je rájem potápěčů. Dostalo se i na občerstvení v penzionu U Mnicha ve Vilémově. 

Trasa měřila přes 40 kilometrů a vyjížďku účastníci zdárně ukončili kolem 15.00 odpolední. „Snažili jsme se o přiblížení území turistům, ale i místním tak, aby mohli obdivovat přírodní krásy, historické objekty či kulturní život v místě. Událost přispěla i aktivnímu trávení volného času. Všichni účastníci dojeli zdraví a snad i spokojení. Těšíme se na setkání všech zájemců při dalších akcích,“ hodnotila akci organizátorka Lucie Růžičková.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy