Den zdraví na Senior Pointu v Havlíčkově Brodě

Zajímavý program se v rámci letošního ročníku Den zdraví uskutečnil také v Senior Pointu v Havlíčkově Brodě. Do budovy AZ Centra, kde ve 2. patře kontaktní místo pro seniory sídlí, dorazili senioři na měření tlaku, cukru v krvi, měli možnost konzultace s výživovou poradkyní a nechyběla ani přednáška Umíme číst správně etikety?

uniweb weby

„V minulých letech jsme se zaměřovali hlavně na výživu, letos jsme chtěli program trochu obměnit a více cílit na prevenci. Také proto jsme do programu zařadili zdravotní cvičení v brodském bazénu, které bylo pro všechny zájemce zdarma,“ prozradila koordinátorka Senior Pointu Havlíčkův Brod a ředitelka Oblastního spolku Českého červeného kříže v Havlíčkově Brodě Ilona Loužecká.

„Ono mi letos bude už devadesát a okolí pomalu řídne a řídne. Ráda sem chodím, je tady dobrá parta, často využívám měření tlaku, abych věděla, jak na tom zdravotně jsem. Ale vycházky s pejskem mi dostatečně nahrazují potřebnou rehabilitaci,“ svěřila se s úsměvem jedna z účastnic programu Dne zdraví Zdenka Žáková.

„V Brodě jsem sama, děti ještě pracují a mám je daleko. Proto sem chodím ráda, cítím se tady dobře, jako v rodině. Navíc využívám možnosti cvičení a nejrůznějších terapií,“ doplnila další ze seniorek Eliška Kotlasová.

Den zdraví se uskutečnil za podpory Červeného kříže, Kraje Vysočina, Města Havlíčkův Brod a v rámci aktivit Národní sítě Zdravých měst ČR a místní Agendy 21.

Poznámka redakce: pokud vás baví sport, zdravý životní styl a hledáte další zajímavé články o zdraví, doporučujeme vám navštívit online magazín www.zdravetrendy.cz.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy