Děti z Nové Vsi prodávaly během adventu své výrobky

Děti z Dětského domova a Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc v Nové Vsi u Chotěboře se v průběhu podzimu věnovaly výrobě adventního zboží. Při práci zapojily svoji fantazii, kreativitu, naučily se nové výtvarné a tvůrčí techniky. Vrcholem celého několika měsíčního snažení byly adventní trhy, kde své výrobky prodávaly.

uniweb weby

Celkem se svým stánkem vyjely čtyřikrát a to do Žďáru nad Sázavou, Havlíčkova Brodu, Chotěboře a Jihlavy. Byly překvapené, jak jejich zboží šlo na odbyt.  Sama od sebe u nich vznikla zdravá rivalita a začaly mezi sebou soupeřit, kdo vydělá více peněz.

Snažení dětí podpořil i nadační fond Albert, který poskytl dětem do začátku finanční obnos na pořízení materiálu pro výrobu. Dále děti využily dobré rady a naučná videa. Nadační fond Albert jim umožnil prodej ve svých hypermarketech a to ve Žďáře nad Sázavou a Havlíčkově Brodě. Děti si v rámci projektu Obchůdky s Albertem prohlubovaly své finanční dovednosti, učily se, zvolit vhodný sortiment, spočítat náklady, opatřit materiál, vytvořit propagační materiál, dát o celé akci vědět veřejnosti a v neposlední řadě také komunikovat s lidmi, vhodnou formou nabízet své zboží. Zažily také pocit neúspěchu, kdy i přes snahu si zákazník zboží nekoupil.

Velkou motivací pro výrobu i prodej bylo to, že část vydělaných finančních prostředků půjde na „ výplatu“ dětem. Podle pracovního nasazení jim bude vyplacen zasloužený obnos.  Zbytek peněz bude využit na nákup výtvarných potřeb pro děti.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy