Do druhého kola senátních voleb za Jihlavsko a Dačicko se dostali Miloš Vystrčil a Michal Stehlík

Všechny hlasy pro senátory ve volebním obvodu číslo 52 (Jihlavsko a Dačicko) jsou sečteny. Nejvíce přes devět tisíc hlasů získal Miloš Vystrčil (ODS), kterého volilo přes 25 % zapojených voličů. Druhým úspěšným kandidátem, který bude v příštím týdnu bojovat o přízeň voličů, je Michal Stehlík (nez. za KDU-ČSL), kterého preferovalo bezmála 5700 lidí, a získal tak přes 16 % všech hlasů.

uniweb weby

Miloš Vystrčil, který senátorský post obhajuje, byl velkým favoritem prvního kola a svou roli jasně splnil. To Michal Stehlík do poslední chvíle nevěděl, jestli zcdruhého místa postoupí. Zdeněk Faltus zchnutí ANO ale nakonec získal o přibližně tři sta hlasů méně a zůstal na třetím „nepostupovém“ místě. V jihlavském a dačickém volebním obvodě přišlo k volbám celkem 36,15 % voličů.

V letošním roce se do jedné třetiny senátu volí v celkem 27 obvodech. I v prvním kole senátních voleb vítězů hnutí ANO, za které do druhého kola postupuje celkem 14 kandidátů, po osmi postupujících má ČSSD a KDU-ČSL, čtyři úspěšné eviduje také ODS a po třech možných budoucích senátorech mají i Starostové a nezávislí a Koalice STAN, TOP 09. Ve druhém kole senátních voleb se utkají dva nejúspěšnější kandidáti. Senátorem se stane ten, který získá více hlasů. Volební místnosti se otevřou za necelý týden, v pátek ve 14.00 (do 22.00) a v sobotu v 8.00 (do 14.00).


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 08.10.2016 19:22




0 +
 

Hlavní zprávy