Facelift Škody Octavia se podařil. Je decentní, ale propracovaný

Nedáte dopustit na vozy tuzemské produkce? Pak vám jistě neuniklo, že oblíbená Škoda Octavia nedávno prošla faceliftem. Jak dopadl? Přináší decentní, ale propracované změny v designu, vylepšenou techniku a udržitelnější interiér.

uniweb weby

Nová tvář „staré“ Octavie

Začněme nejvýraznějšími změnami. Na první pohled si všimnete modernizovaných světlometů, které více objímají masku chladiče. Ta je také lehce upravená a celá příď působí uhlazenějším dojmem než před faceliftem.

Inovace se dotkly i zadního nárazníku. I když se jedná o nepatrné vylepšení, designéři odvedli skvělou práci a Octavia díky tomu vypadá svěže a moderně. Facelift nijak neovlivnil prostornost interiéru ani objem zavazadlového prostoru. „Oktávka“ tak i nadále zůstává praktickým vozem pro celou rodinu.

Udržitelnost a moderní technologie

Interiér se pyšní ekologickými materiály a volitelným třináctipalcovým displejem navigace. Standardem jsou desetipalcový displej, dvouzónová klimatizace, silnější nabíjení přes USB-C a vylepšený systém Kessy.

Facelift přináší i nové asistenční a bezpečnostní funkce, jako jsou uložený parkovací manévr, parkování na dálku a vylepšený systém pro vyhodnocování únavy řidiče. Součástí hlasové asistentky Laury je nyní i chatbotChatGPT, který otevírá dveře novým možnostem a celkově zpříjemňuje ovládání interaktivního systému.

Na výběr z pěti motorů

Pod kapotou se nyní může nacházet jeden z pěti motorů. Základní volbou je nový 1,5 TSI s výkonem 85 kW, dále je k dispozici 110kW varianta s mild-hybridním systémem. Nechybí ani dva naftové motory 2,0 TDI a dva benzinové dvoulitry s výkonem 150 kW a 195 kW (model RS). Na své si tak přijde snad opravdu každý.


Výbava a ceny

Facelift Octavie bude dostupný v šesti výbavových stupních: Essence, Selection, Top Selection, ExclusiveSelection, Sportline a RS. Ceny zatím nebyly zveřejněny, ale očekává se, že se budou pohybovat v podobné hladině jako u stávajícího modelu.

Resumé? Facelift Octavie se podařil na jedničku. Přináší decentní, ale velmi propracované změny v designu, vylepšenou techniku a udržitelnější interiér. Pokud o koupi tohoto modelu uvažujete již delší dobu, možná vás „nakopne“ právě omlazení. A kdyby ne, stále jsou k mání levnější skladové vozy Škoda.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy