FC Vysočina znovu vyzve brněnskou Zbrojovku

Fotbalisté FC Vysočina se tři dny po pohárovém duelu v Brně znovu postaví domácí Zbrojovce. Tentokrát budou bojovat o potřebné body v rámci utkání 12. kola první ligy. Úvodní výkop je na programu v sobotu 29. října od 17.00.

uniweb weby

Zbrojovka do aktuálního ligového ročníku vstoupila s výraznými obměnami v kádru, k němuž došlo i v návaznosti na změnu na postu trenéra. Úspěšného Václava Kotala totiž nahradil Svatopluk Habanec, dlouholetý neméně úspěšný kouč Slovácka. Brno, do jehož řad se vrátil odchovanec a bývalý reprezentant Jan Polák, se chtělo prezentovat ofenzivním fotbalem a navázat na uplynulý ligový ročník, v němž tým obsadil šesté místo. Z tohoto hlediska však zatím zůstává za trochu za očekáváním. S dvanácti body mu náleží 12. pozice tabulky. Habancův tým bral tři body za výhru nad Slováckem a v Jablonci. S jednobodovým ziskem se musel spokojit v Karviné, s Teplicemi, v Liberci, s Hradcem Králové a naposledy vybojoval cennou remízu v Mladé Boleslavi.

„V sobotním utkání cekám velký boj, protože se brněnský tým prezentuje velmi běhavým a agresivním fotbalem s rychlým přechodem do protiútoku, což ostatně ukázal i v rámci středečního duelu MOL Cupu. Nastoupíme proti kvalitnímu soupeři, který bude toužit po domácím vítězství. Já však věřím, že pokud navážeme na posledních třicet minut pohárového zápasu, tak máme šanci v Brně uspět,“ řekl k nadcházejícímu ligovému duelu trenér Michal Bílek.

Jihlavský lodivod pochopitelně nechce odtajnit, nakolik se složení sobotní sestavy bude lišit od její středeční varianty: „Jasno budeme mít nejdříve na pátečním předzápasovém tréninku. Případné změny se budou odvíjet jak od našich taktických záměrů, tak od zdravotního stavu kádru. Nyní s jistotou nemůžeme počítat se zraněnými Šulkem a Kryštůfkem, navíc se otazník vznáší nad možností zařazení Batiojy a Zoubeleho.“

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a FC Zbrojovka Brno: 12 utkání   7 – 2 – 3   17:12



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy