Filmový festival odhaluje palčivá témata roku 2024

Od 10. do 14. dubna 2024 se Nové Město na Moravě stane kulturním centrem díky festivalu Jeden svět. Fokus bude na problémech dnešního světa, jako je válka na Ukrajině, veřejný prostor, ženská práva a stáří. Široké spektrum snímků bude probíhat v hlavním projekčním sále Kulturního domu.

uniweb weby

Nové Město na Moravě se bude od 10. do 14. dubna 2024 stávat kulturním centrem, když zde bude probíhat festival Jeden svět. Tato kulturní událost se zaměřuje na problémy dnešního světa a jejich řešení. Festival bude probíhat v hlavním projekčním sále Kulturního domu a bude postupně nabídnout široké spektrum snímků, které reflektují nejpalčivější témata současnosti, jako je válka na Ukrajině, veřejný prostor, ženská práva či stáří.

Festival Jeden svět zahájí ve čtvrtek 11. dubna dokumentárním filmem o válce na Ukrajině pod názvem Bílý anděl. Páteční večer bude věnován tématu veřejného prostoru a překonávání bariér mezi lidmi s filmem Pingpongová rodina. V sobotu se návštěvníci budou moci setkat s problematikou ženských práv prostřednictvím filmu Proti větru, zatímco závěrečná neděle bude patřit dokumentům o stáří - Domov Chagrin Valley a Tady Havel, slyšíte mě?.

Organizační tým festivalu Jeden svět tvoří představitelé novoměstských kulturních zařízení Veronika Teplá a Erik Havlík, koordinátorka školních projekcí, dramaturgyně a moderátorka besed Zdenka Sokolíčková a technická podpora Daniel Šimek. Společně se snaží přemostit světy rozdílných názorů a kultur prostřednictvím filmového umění.

Festival Jeden svět nabízí rozmanitý program pro veřejnost, doprovázený besedami s odborníky a tvůrci filmů. Pro každého je zde připravena jiná forma vhledu do problematiky předkládaných témat a možnost přímo se zapojit do diskuzí o nich. Navštívit festival Jeden svět v Novém Městě na Moravě je tak možností setkat se s filmy, které ovlivňují své diváky a inspirují je myslet, hledat a najít řešení.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy