Guvernér Rusnok navštívil Brod. Přijel díky Havlíčkovým epigramům

Havlíčkův Brod v pondělí navštívil guvernér České národní banky Jiří Rusnok. Se studenty středních škol i s veřejností diskutoval třeba o termínu zavedení eura nebo o přísnějších pravidlech pro poskytování hypoték.

uniweb weby

Rusnok do Havlíčkova Brodu přijel na pozvání Okrašlovacího spolku Budoucnost. „S panem Rusnokem jsme se seznámili díky námi vydané sbírce všech Havlíčkových epigramů,“ řekl šéf spolku Jan Schneider s tím, že právě díky sbírce se Rusnok rozhodl, že do Brodu přijede.

V Brodě měl hned dvě přednášky o významu České národní banky. První pro studenty brodských středních škol, druhou pro veřejnost.

Studentům Rusnok třeba řekl, že vítá, že se nyní před volbami začalo debatovat o možnosti přijmout euro. „Občané by o této záležitosti měli možnost hlasovat aspoň zprostředkovaně ve sněmovních volbách. Já jsem si vědom toho, že přijetí eura má své pozitiva i negativa, která se musí velmi důkladně zvážit, protože vstup do eurozóny je nevratný proces,“ uvedl Rusnok.

Guvernér centrální banky v Havlíčkově Brodě hájil taky záměr zpřísnit pravidla pro poskytování hypoték. „Chceme, aby jen minimum lidí dostalo hypotéku na víc než 90 procent nemovitosti, aby se později nedostali do finančních problémů. Poslanci ale zpřísnění regulí nejspíš do voleb schválit nestihnout,“ připustil Rusnok.

Jiří Rusnok je guvernérem České národní banky od loňského července, před tím byl v letech 2013 a 2014 byl předsedou úřednické vlády. V minulosti zastával také funkce ministra průmyslu a ministra financí.


Ilustrační foto: Česká národní banka


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 12.06.2017 20:14




0 +
 

Hlavní zprávy