Hokejem proti rakovině: Benefice pro mladého parahokejistu Ondru z Ledče nad Sázavou

Ještě stále mezi námi existují lidé, kterým nejsou cizí příběhy lhostejné.

uniweb weby

Parta ledečských kamarádů se proto již po několikáté rozhodla spojit síly a opětovně podpořit sport mládeže ve městě. Již tuto sobotu 3. září od 18 hodin se proto na zimním stadionu představí legendy československého hokeje na dobročinném zápase pro mladého parahokejistu Ondru Černého.  

Ondra, jako aktivní hokejista, v 11 letech přišel kvůli rakovině o nohu. Přesto se hokeje nevzdal a rozhodl se vybojovat si skvělou parahokejovou kariéru. Benefiční exhibice legend československého hokeje si klade za cíl vybrat Ondrovi finanční prostředky na speciální handbike, díky kterému může nejen aktivně trénovat, ale i vyrazit na výlety s rodinou. 

Celou akci zaštiťuje Nadační Fond Kateřiny Klasnové a Jaroslava Petrouše KlaPeto.eu společně s mediální produkční firmou Unreal Studios a mnoha dalšími produkčními i technologickými partnery. Na akci pracují výhradně dobrovolníci, díky čemuž se 100% výtěžku akce věnuje na nákup handbike a výlohy spojené s tréninkovým procesem Ondry. 

„Hokej není jen sport, hokej je styl života, který učí mladé lidi od raného věku hrát jako tým. Ať už je to na ledě, nebo v běžném životě. V Ledči nad Sázavou držíme spolu. Proto jsme se jako klub rozhodli pomoci Ondrovi v jeho náročné životní cestě po amputaci nohy,“ dodává Jan Malík, předseda klubu HC Ledeč nad Sázavou.

Lidé na transparentní účet Nadačního Fondu Klapeto přispívají již nyní. Doposud se podařilo vybrat více než 87 tisíc korun a lidé stále přispívají. 

„Ondra se dostal již v mladém věku do nelehké situace. Je to však bojovník a nevzdává se svého hokejového snu, který si uskutečňuje pomocí parahokeje. Pro nás je v Unreal Studios podpora těchto příběhů důležitá, proto jsme se shodli, že nejlepší způsob, jak jej podpořit, bude jeho oblíbeným hokejem. Na benefičním hokejovém utkání si zahrají československé legendy proti Ondrově domácí staré gardě z Ledče nad Sázavou,” doplňuje Radek Tvrdoň, CEO Unreal Studios.

Nadšenci z hokejového klubu HC Ledeč nad Sázavou, kteří společně s KlaPeto.eu a Unreal Studios zajišťují, kromě hladkého průběhu akce také to, aby jejich odchovanec Ondra mohl spokojeně pokračovat dále v jeho nadějné parahokejové kariéře.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 31.08.2022 09:40




0 +
 

Hlavní zprávy