Humpolec opět Městem pro byznys Kraje Vysočina

Humpolec se na Vysočině vrací do čela. V kvalitních podmínkách pro podnikatele ho v regionu následují města Pelhřimov a Jihlava. To jsou výsledky srovnávacího výzkumu Město pro byznys 2017. Analytická agentura Datank v něm hodnotí přístup veřejné správy a podnikatelské prostředí ve všech městech a obcích s rozšířenou působností v České republice.

uniweb weby

Bezkonkurenční podnikatelské podmínky? To je Humpolec
Humpolec
, který se umí prosadit i na celostátní úrovni, dosáhl vynikajících výsledků zejména v kritériích podnikatelského prostředí. Město má nejvyšší podíl podnikatelů a také druhý nejvyšší podíl právnických osob v kraji. Pracovní trh je ve městě na dobré úrovni, je zde druhý nejvyšší počet studentů v odborném vzdělávání a nízká dlouhodobá nezaměstnanost. Humpolecká radnice se může pochlubit vysokou likviditou, město má rovněž jedny z nejnižších poplatků za vodné a stočné. Komunikace úřadu s podnikateli se drží na kvalitní úrovni, což prokázal test elektronické komunikace, který hodnotí rychlost, vstřícnost a kvalitu odpovědi na fiktivní dotaz.

Vzhledem k tomu, že se umísťujeme pravidelně na předních příčkách, ukazuje to na určitý pozitivní trend, a to je rozhodně potěšující. Chci poděkovat především týmu na radnici, že pro podnikatele spoluvytváří stabilní a predikovatelné prostředí. Právě stabilita má možná v tomto ohledu také svůj pozitivní význam,“  okomentoval úspěch starosta Humpolce Jiří Kučera.

V Pelhřimově není o práci nouze, Jihlava fandí malému a střednímu podnikání
Stříbrný Pelhřimov boduje nejnižší nezaměstnaností na celé Vysočině a zároveň jedním z nejvýraznějších přírůstků obyvatel. Město se pyšní vůbec nejnižší dluhovou službou v kraji a vysokým podílem kapitálových výdajů. Stupně vítězů doplňuje statutární město Jihlava, které disponuje především vysokým podílem malých a středních firem. Jihlavská radnice se věnuje tomu, aby se lidé snadno dostali za zaměstnání, o čemž svědčí vysoký podíl výdajů věnovaných na veřejnou dopravu. Město má z pohledu podnikatele rovněž kvalitní radniční webové stránky.

CzechInvest znovu vybírá investičně nejatraktivnější regiony
Samostatnou soutěžní kategorií, kterou vyhlašuje Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest, je Investičně atraktivní region. Tato kategorie hodnotí přístup místních samospráv vůči podnikům a připravenost podnikatelského prostředí dané lokality pro nové soukromé investice. Jejím cílem je prezentovat úspěšné příklady obcí v České republice, které efektivně spolupracují s podnikatelskou sférou na hospodářském a investičním rozvoji regionu. Přihlášky je možné zasílat na adresu mestoprobyznys@czechinvest.org od 1. února do 31. března 2018. Prvních šest nominovaných bude představeno na vyhlášení celostátních výsledků výzkumu Město pro byznys v dubnu 2018.

Celkové pořadí
1. Humpolec
2. Pelhřimov
3. Jihlava
4. Pacov
5. Světlá nad Sázavou
6. Žďár nad Sázavou
7. Havlíčkův Brod
8. Třebíč
9. Velké Meziříčí
10. Bystřice nad Pernštejnem
11. Náměšť nad Oslavou
12. Telč
13. Chotěboř
14. Nové Město na Moravě
15. Moravské Budějovice

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí letos po desáté podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice. Analytici agentury Datank, která za výzkumem stojí po datové stránce, dělí své hodnocení do dvou hlavních kategorií, podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. Pořadí vyhodnocuje za jednotlivé kraje a také za celou republiku. Pro pracovníky městských úřadů, podnikatele ale i veřejnost je sestavován unikátní žebříček nejlepších měst s největším podnikatelským potenciálem v ČR. V rámci výzkumu jsou shrnuty všechny důležité informace a statistická data, která dále rozvíjejí diskuzi o vývoji podnikatelského prostředí v ČR.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
30.03.2018 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy