Jihlavští studenti připravují odpoledne otevřených dveří své školy

Studenti Soukromé vyšší odborné školy sociální v Jihlavě, o. p. s., se poslední měsíc podílejí na přípravě programu tradičního Odpoledne otevřených dveří na škole, které se uskuteční ve škole ve čtvrtek 16. března od 14.00 do 17.00.

uniweb weby

Programem budou provázet vybraní studenti oboru sociální práce i oboru předškolní a mimoškolní pedagogika, a budou do něj zařazeny opakovaně prezentace o činnosti školy na výše uvedených oborech, které má škola akreditované. V oboru sociální práci vzdělává škola budoucí sociální pracovníky už 23 let, z oboru předškolní a mimoškolní pedagogika budou v červnu 2017 první absolventi.

Pro hosty programu Odpoledne otevřených dveří jsou připraveny zážitkové techniky a dvě nové  videoprezentace zpracované z projektů, které byly uskutečněné první dva měsíce letošního roku. Zájemci o studium na škole si budou moci prohlédnout i zázemí školy pro studenty – především knihovnu, učebny výpočetní techniky, a vybavení pro výuku odborných předmětů na oboru předškolní a mimoškolní pedagogika.

Třicet procent učebního plánu na obou oborech tvoří praxe, kterou mohli studenti ve třetím ročníku vykonávat v předchozích školních letech v zahraničí – ve Velké Británii nebo v Německu. V letošním školním roce už byli na odborné stáži v Rakousku. Náklady na praxi školy jsou hrazeny z grantových projektů. 

Škola dále nabízí výuku ICT, která zaručí znalosti na úrovni ECDL komplet, resp. start, dále také výcvik v konstrukci a realizaci projektů a výuku personalistiky, jako je rozšíření oboru.

Škola klade důraz na individuální přístup ke studentům a propojení teoretických znalostí s praxí. Absolventi školy nachází uplatnění, jak ve veřejné správě – např. na odboru státní sociální podpory, orgánech sociálně-právní ochrany dětí, v dětských domovech, stacionářích pro všechny druhy zdravotního znevýhodnění, domovech pro seniory, a také v nestátních neziskových organizacích. Z nového oboru předškolní a mimoškolní pedagogika např. v mateřských školách, ve školních družinách nebo v domech dětí a mládeže.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy