Konference Dotační příležitosti pro obce na rok 2019

Kraj Vysočina ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, Centrem pro regionální rozvoj ČR a Státním fondem životního prostředí ČR uspořádal dne 28. 11. 2018 seminář, který se zaměřil na aktuální možnosti financování rozvojových projektů zejména měst a obcí.

uniweb weby

Seminář byl určen zástupcům obcí, od nejmenších až po statutární město Jihlavu

Dále pak mikroregionů a místních akčních skupin na Vysočině. „Cílem semináře bylo přiblížit starostům, v jakých programech a výzvách budou moci v příštím roce čerpat prostředky na své rozvojové potřeby,“ uvedl Pavel Pacal, náměstek hejtmana kraje pro oblast regionálního rozvoje a územního plánování. V rámci semináře zazněly aktuální informace ke 3. vlně tzv. kotlíkových dotací a k čerpání v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Na seminář dále přijali pozvání zástupci Ministerstva pro místní rozvoj, kteří představili připravované programy na podporu rozvoje regionů a podporu rozvoje bydlení v roce 2019. Zástupce Státního fondu životního prostředí pohovořil o připravovaných výzvách v rámci Národního programu Životní prostředí a doplnil též přehled otevřených výzev v Operačním programu Životní prostředí.
„Národní dotační programy v gesci ministerstev patří k důležitým zdrojům finanční podpory, především pro menší obce, a přispívají významným způsobem k obnově a rozvoji venkovského prostoru na Vysočině, Jsem proto velmi rád za dnešní hojnou účast a věřím, že seminář všem zúčastněným přinesl praktické a užitečné informace o dostupných možnostech financování.“ říká Pavel Pacal

Seminář Dotační příležitosti pro obce na rok 2019 byl připraven s podporou Regionální stálé konference pro území Kraje Vysočina a zúčastnilo se jej více jak 130 starostů a zástupců místních akčních skupin a mikroregionů působících na Vysočině i mimo region.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 29.11.2018 22:25



0 +
 

Hlavní zprávy