Kriminalisté objasnili sérii krádeží

JIHLAVSKO: Obviněný muž se zaměřil na rodinné domy

uniweb weby

Jihlavským kriminalistům se na základě velmi dobré a trpělivé práce podařilo dopadnout muže, který se dopustil série vloupání do různých objektů. Jeho cílem se staly zejména rodinné domy, nejčastěji z nich mizelo nářadí, odvezl si ale třeba i zahradní traktůrek. Za mužem zůstala celková škoda za necelý půl milionu korun. Podezřelého muže policisté dopadli a skončil v policejní cele. Většinu odcizených věcí se kriminalistům podařilo zajistit a můžou se tak vrátit zpět jejich majitelům. Byla mezi nimi také dětská čtyřkolka, kterou dostal k Vánocům malý chlapec. Radost z dárku si ale hoch užil pouhé dva dny, než o něj přišel. Odcizenou čtyřkolku ale kriminalisté vypátrali a chlapec ji tak dostane podruhé, tentokrát od policistů. Ze spáchání tří trestných činů je obviněn dvaatřicetiletý muž. Precizní prověřování vyústilo na konci minulého týdne v zadržení muže důvodně podezřelého ze spáchání majetkové trestné činnosti. Policisté ho umístili do cely. Muž po zadržení vydal převážnou část odcizených věcí, po krádežích je schovával na různých místech v objektech, které využíval.
Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání zadrženého muže z Třebíčska. „Dvaatřicetiletý muž je obviněn z přečinu krádeže, přičemž činem byla způsobena větší škoda, a dále přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně odsouzen za různorodou trestnou činnost. Muž je obviněn z toho, že se v době od října dopustil na různých místech devíti krádeží v objektech. Vloupání spáchal v Brtnici a obcích v jejím okolí. Zaměřoval se na rodinné domy, nejčastěji procházející stavebními pracemi, nebo nezajištěné či neobydlené objekty, jednalo se o stodoly, zahradní domky, garáž a stavební buňku. Odnášel si z nich nářadí, zahradní techniku, pohonné hmoty a další věci. V první polovině minulého týdne odcizil při jedné z krádeží zahradní traktůrek a při další dětskou čtyřkolku za bezmála deset tisíc korun. Kromě krádeže způsoboval majitelům objektů škodu také poškozením. Nejvyšší škoda, a to kolem sto tisíc korun, vznikla na rodinném domě, u kterého muž zničil okno a balkonové dveře.
Také odcizený zahradní traktůrek se po dopadení muže podařilo zajistit. Po provedení nezbytných procesních úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případy kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let. por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
4. ledna 2024



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 04.01.2024 10:38



0 +
 

Hlavní zprávy