Loupežné přepadení v Třebíči vyřešili policisté během krátké doby

Opilý osmnáctiletý mladík požadoval v pátek 28. dubna v Třebíči na Karlově náměstí od řidiče taxislužby odvoz zdarma pod pohrůžkou použití skleněné lahve s uraženým hrdlem, kterou ho ve voze ohrožoval. Nakonec skončil v rukou policistů.

uniweb weby

„Před druhou hodinou v noci přišel ke stojícímu vozu taxislužby mladý muž a nastoupil do auta na místo spolujedoucího. Řidiči sdělil, že chce odvézt do Brna. Při dotazu na placení vytáhl předem rozbitou lahev, uražené skleněné hrdlo namířil na krk řidiče a pod pohrůžkou použití ostrých střepů požadoval odvoz. Napadený se snažil bránit a přitom utrpěl řezné poranění na ruce. Z vozidla se mu podařilo dostat ven a přivolat policii. Podezřelý muž usedl za volant, opakovaně nastartoval a snažil se odjet, to se mu ale nedařilo. Zraněný řidič po jednom z neúspěšných pokusů přiskočil k vozu a vytáhl klíčky ze spínací skříňky, se kterými utíkal pryč. Podezřelý muž ho dostihl a řidiče ještě fyzicky napadl, ten se opět útoku bránil. Na místo v tu dobu přijížděli přivolaní policisté a podezřelý muž se dal na útěk směrem k Jejkovské bráně. Policisté ho rychle dostihli a muže zadrželi. Přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která zraněného řidiče taxislužby odvezla do nemocnice k ošetření. Zadrženého muže policisté eskortovali na oddělení policie, kde byl umístěn do policejní cely. Policisté provedli u podezřelého muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,15 promile alkoholu,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého mladíka. “Osmnáctiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a dále přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ řekla npor. Mgr. Miluše Vostalová, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný mladík ještě v minulosti nebyl soudně trestán. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchané trestné činy hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ dodala Miluše Vostalová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 02.05.2017 13:29




0 +
 

Hlavní zprávy