Milióny na obchvaty Jihlavy a Brtnice: Klíčová investice pro Kraj Vysočina

Vláda schválila 150 mil Kč pro výstavbu druhé části obchvatu Jihlavy, která má začít letos na podzim. Dalších 50 milionů by mělo být investováno do obchvatu Brtnice. Tyto projekty sníží dopravní zátěž ve městech a obcích a zlepší spojení mezi oblastmi, což pomůže zajistit energetickou bezpečnost.

uniweb weby

Kraj Vysočina získá letos z Státního fondu dopravní infrastruktury 150 miliónů korun na stavbu druhé části obchvatu Jihlavy. Dále má Kraj Vysočina možnost proinvestovat do konce roku dalších 50 miliónů korun na obchvat Brtnice. Finanční podpora projektů, které zajistí stavbu nového energetického zdroje, je pro jejich realizaci klíčová a představuje významný krok vpřed.

Stavba jihovýchodního obchvatu Jihlavy část VÝCHOD by měla být zahájena letos na podzim. Tato část plynule naváže na již dokončené práce na jižní části obchvatu. Východní část obchvatu Jihlavy spojuje napojení Třebíče s II/602 směr Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou a dálnicí D1.

Obchvat Brtnice je naprojektován v délce 3,8 kilometrů a zahrnuje přeložku silnice II/405 (v trase Jihlava – Třebíč) s křížením silnice II/404. Projekt počítá s výstavbou tří nových mostních objektů, protihlukovou stěnou, opěrnou zdí a účelovými sjezdy. Výstavba obchvatu významně ovlivní kvalitu a bezpečnost dopravního spojení směrem východ-západ Kraje Vysočina a zároveň přinese pozitivní vliv na životní prostředí a o obytné podmínky v dotčeném katastru.

Miroslav Houška, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast dopravy a ekonomiky, uvedl, že obchvat Brtnice je jedním z plánovaných obchvatů v regionu. Tyto obchvaty mají usnadnit přepravu nadměrných komponent v obraně jaderné elektrárny Dukovany. Další připravené obchvaty jsou na silnici II/405 Zašovicích, Okříškách a na II/152 ve Slavěticích. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy