Mistryně světa a bronzová olympijská medailistka Šárka Kašpárková na návštěvě v ZŠ a MŠ Křižanov

V úterý 4. října se uskutečnil v křižanovské základní škole Trénink s olympionikem, odměna pro všechny žáky školy za pravidelné sportování a plnění disciplín v rámci projektu Sazka Olympijský víceboj.

uniweb weby

Za žáky přijela Šárka Kašpárková, mistryně světa a bronzová olympijská medailistka v trojskoku. Společně se Šárkou přijel její manžel a trenér Michal Pogány, gymnastka Lucie Martincová, celou akci moderoval Honza Weber, sedminásobný mistr světa ve freestyle footbagu. Tento tým sportovců strávil ve škole celé dopoledne plné zábavy, sportu a společných zážitků. 
Moderátor po představení všech vzácných hostů a sportovců seznámil žáky s desaterem Fair play. Šárka Kašpárková žákům představila svoji disciplínu – trojskok a také s sebou přivezla získanou olympijskou medaili. O připravenosti školáků na návštěvu olympioničky svědčí fakt, že nebylo ani možné dát čas na zodpovězení všech dotazů, které si pro Šárku připravili. Honza Weber všem přítomným ukázal sportovní triky, jež se zdály neuvěřitelné. Poté byli žáci rozděleni do týmů na stanoviště, kde jim trenéři předvedli metodiku cvičení, měřili čas a dohlíželi na správnost provedení. První stanoviště patřilo olympioničce, takže žáci viděli, jaké cviky trénuje a sami si je vyzkoušeli. Další stanoviště byla zaměřená na rozvoj různých pohybových dovedností. Všichni bojovali ze všech sil a sportování si užívali. Po sečtení výsledků jednotlivých týmů, vyhlásil moderátor nejúspěšnější tým a žáci obdrželi drobné dárky. Sportovci se s domácími rozloučili autogramiádou a rozdáváním podpisových kartiček. 
Sazka Olympijský víceboj
je jeden z klíčových projektů Českého Olympijského výboru v rámci dlouhodobé kampaně na podporu sportu a zdravého životního stylu. Hlavním cílem projektu je zapojit co nejvíce žáků základních škol do sportování. Žáci křižanovské základní školy sportují opravdu aktivně a s chutí.  Projektu se účastní pravidelně již od školního roku 2013/2014 a v hodinách tělesné výchovy plní disciplíny víceboje. Aby se plnění disciplín zvládlo co nejrychleji, konají se ve škole Dny Olympijského víceboje, do jejichž organizace se zapojují starší žáci a pomáhají těm mladším se správnou technikou sportu a měřením disciplín. Žáci školy si také na konci školního roku pravidelně odnášejí domů sportovní vysvědčení. Na něm však nenajdete známky, ale analýzu fyzických schopností žáků a předpokladů pro konkrétní sporty. Učitelé navíc získávají sportovní vysvědčení své třídy s porovnáním výsledků s vrstevníky z jiných škol v ČR a také tipy na tréninkové cviky. Výhra Tréninku s olympionikem není pro naši školu jedinou odměnou za sportování, i když určitě tou nejočekávanější. Škola totiž za tři roky zapojení v projektu získala různé sportovní sety a drobné sportovní vybavení za včasné registrace do projektu a různé doplňkové soutěže.  
Veliké poděkování patří členům týmu Tréninku s olympionikem v čele s Šárkou Kašpárkovou za vytvoření úžasné atmosféry pro naše školáky, žákům za jejich sportovní výkony, kterými si Trénink vybojovali, členům školního parlamentu, kteří přípravili občerstvení a vřelé přivítání hostů a v neposlední řadě všem pedagogům školy v čele s ředitelkou školy za vytváření tvůrčího prostředí a chuť se do podobných projektů zapojit.
Trénink s olympionikem je pro křižanovské školáky krásným úspěchem a reprezentací školy městyse Křižanova, ale i Kraje Vysočina. Věříme, že se nám všem společně daří naplňovat hlavní cíl projektu – povzbuzovat v našich žácích sportovního ducha. 


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy