Mladí stavaři z Havlíčkova Brodu a Jihlavy míří do celostátní soutěže

Studenti Střední průmyslové školy stavební akademika Stanislava Bechyně z Havlíčkova Brodu a Střední školy stavební z Jihlavy se účastní soutěže Stavby z vlnité lepenky, o postup do finále jedenáctého ročníku soutěže bude bojovat celkem třicet škol z celé republiky.

uniweb weby

Tématem 11. ročníku soutěže Stavby z vlnité lepenky je „Originální turistická atrakce (stavba) jako zviditelnění Česka v zahraničí“. Studenti mají volnou ruku pro zpracování modelu, nesmějí však zkopírovat již existující stavbu nebo turistickou atrakci. Hodnotí se originalita nápadu, neotřelá myšlenka a moderní přístup. Studenti havlíčkobrodské školy nazvali svůj projekt originální a moderní výškové stavby z vlnité lepenky Lukovotoon,  jihlavští studenti zase staví Český park.

Na mladé stavaře a stavařky čekají ceny v hodnotě 40 000 Kč. Letošní novinkou je hodnocení v kategorii Nejlepší obal z vlnité lepenky na soutěžní stavbu. Soutěž pořádá Svaz výrobců vlnité lepenky (SVVL) ve spolupráci s obalovou společností EKO-KOM.

Účastníci soutěže musí pro tvorbu využít pouze vlnitou lepenku, tedy ekologický obalový materiál. Na vytvoření stavby mají čas do 26. května 2017. Určité množství vlnité lepenky obdrželi soutěžící od pořadatelů zdarma.

Letos nově bude šest finálových škol bojovat o ocenění Nejlepší obal z vlnité lepenky na soutěžní stavbu. Odborná porota bude hodnotit transportní obal, který školy a studenti vyrobí pro bezpečnou přepravu jejich modelu na finále.

V červnovém finálovém kole porota, složená ze zástupců SVVL a společnosti EKO-KOM, udělí celkem 4 ocenění. Za nejlepší stavbu studenti získají cenu v hodnotě 20 000 Kč. Školy umístěné na druhém a třetím místě získají cenu v hodnotě 10 000 Kč a 5 000 Kč. Čtvrtou cenu v hodnotě 5 000 Kč získá škola s nejlepším transportním obalem z vlnité lepenky.

Cílem projektu je poukázat na ekologické výhody vlnité lepenky používané k výrobě obalů. Vlnitá lepenka nezatěžuje životní prostředí, je ekologicky zcela nezávadná a 100 % recyklovatelná.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy