Moody’s Česku potvrdila vynikající rating i stabilní výhled

Ratingová agentura Moody’s Investors Service ve svém nejnovějším hodnocení potvrdila rating České republiky pro dlouhodobé závazky na vynikajícím stupni Aa3 se stabilním výhledem.

uniweb weby

Podle Moody’s totiž zůstává odolnost tuzemské ekonomiky, navzdory otřesům způsobených pandemií, silná. Agentura vyzdvihuje skutečnost, že Česká republika vstoupila do krize s nízkou úrovní veřejného zadlužení a dobrou pozicí na dluhopisových trzích.

Moody's neočekává, že by pandemie výrazně poznamenala českou ekonomiku v dlouhodobějším horizontu. Naopak se domnívá, že již příští rok se tuzemský reálný HDP vrátí na svou předkrizovou úroveň.

„Ve srovnání se zeměmi s podobným ratingovým hodnocením, zejména Belgií a Spojeným královstvím, má Česká republika silnější růstový potenciál…“ uvádí ve své zprávě analytici.
„Aktuální zpráva Moody´s je velmi očekávaným, nezávislým zhodnocením naší finanční a rozpočtové politiky. Jsem ráda, že dopadlo výborně. Beru ji za potvrzení dobrého směru naší hospodářské politiky,“ komentuje Alena Schillerová.

Agentura si kromě nízké úrovně zadlužení a odolné ekonomiky všímá také zdravého a stabilního bankovního sektoru, dostatečných likviditních rezerv, silného institucionálního uspořádání i atraktivitu České republiky pro zahraniční investory.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 08.02.2021 09:30




0 +
 

Hlavní zprávy