Muž dovážel na Jihlavsku pervitin a prodával ho, skončil v rukou policistů

Jihlavští kriminalisté zadrželi ve středu 17. srpna dvaadvacetiletého muže, který v Praze nakupoval pervitin a dovážel ho na Jihlavsko, kde drogy distribuoval. Rukama mu prošlo několik stovek gramů drogy.

uniweb weby

„Policejní zákrok proběhl kolem půl čtvrté ráno vTelči, kam muž s nakoupeným pervitinem přijel vozem. Zadrženého převezli na oddělení policie, kde ho policisté umístili do cely. Muž měl u sebe sáček s bílou krystalickou látkou o hmotnosti více než čtyřicet gramů,“ sdělil Jiří Lysák, komisař oddělení obecné kriminality. Drogu kriminalisté zajistili a látka bude podrobena odbornému zkoumání.

„Při domovní prohlídce a prohlídce vozu zajistili přibližně čtyřicet gramů pervitinu. Policejní komisař zahájil trestní stíhání mladého muže, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Auto policisté zajistili, protože ho pachatel využíval kpáchání trestné činnosti.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Telčska. „Muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání somamnými a psychotropními látkami a sjedy spáchaného ve značném rozsahu,“ dodal Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality s tím, že obviněný muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán. Po provedení všech nezbytných procesních úkonů, byl ze zadržení propuštěn a dále je stíhán na svobodě.

„Muž drogami zásoboval množství osob. Jednotlivým odběratelům poskytl muž pervitin v několika desítkách případů a každý z nich za drogy celkově zaplatil desítky tisíc korun, u některých z nich se částka přiblížila dokonce stu tisíc korun. Také tento týden odjel mladý muž svozem do hlavního města a nakoupil tam přibližně čtyřicet gramů pervitinu za více než padesát tisíc korun. S drogou odjel zpět na Jihlavsku a v Telči ho poté při zákroku zadrželi policisté, kteří tak páchání závažné drogové trestné činnosti muži ukončili,“ dodala policejní mluvčí s tím, že případ kriminalisté dále vyšetřují. Obviněnému muži hrozí podle policistů za spáchaný zvlášť závažný zločin trest odnětí svobody až na deset let.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
19.08.2016 11:28




0 +
 

Hlavní zprávy