Muži ve věku osmnáct a devětatřicet let jsou obviněni z vloupání do tří prodejen s tabákovými výrobky

Policisté ve všech případech místa činů ohledali, zajistili stopy a zadokumentovali. Po pachatelích začali intenzivně pátrat a jejich usilovná práce přinesla výsledky velmi brzy.

uniweb weby

Jeden z obviněných mužů skončil ve vazbě

Výsledkem intenzivní práce pelhřimovských kriminalistů je dopadení dvojice mužů, kteří mají na svědomí vloupání do prodejen tabáku v Humpolci a na Třebíčsku. Škoda, kterou svým jednáním způsobili, byla vyčíslena na částku téměř jednoho milionu korun. Kriminalisté oba muže zadrželi a zahájili jejich trestní stíhání. Jeden z mužů je několikanásobně soudně trestaný recidivista, na základě rozhodnutí soudu byl vzat do vazby. Muži ve věku osmnáct a devětatřicet let jsou obviněni z vloupání do tří prodejen s tabákovými výrobky.
Způsob, jakým se do prodejen vloupali, byl ve všech třech případech téměř shodný. Násilím překonali a poškodili uzavírání vchodových dveří a vnikli do vnitřních prostorů, které prohledali. K prvnímu vloupání došlo v polovině listopadu v ranních hodinách v Jemnici. Tehdy se neznámí pachatelé vloupali do prodejny, kde odcizili zejména tabákové výrobky v hodnotě převyšující částku devadesáti tisíc korun. O dva dny později pachatelé zaměřili svoji pozornost na trafiku v Humpolci. Odsud si odnesli mimo jiné cigarety, celá balení tabáku, tabatěrky, baličky a drtičky tabáku, náplně do elektronických cigaret, ale také telefonní dobíjecí kupóny, SIM karty a finanční hotovost. Celkem si odnesli zboží v hodnotě přes půl milionu korun. Do stejné prodejny v Humpolci se vrátili opět za necelý týden. Tentokrát si odnesli obdobné zboží v hodnotě kolem dvou set padesáti tisíc korun.

Policisté ve všech případech místa činů ohledali, zajistili stopy a zadokumentovali

Po pachatelích začali intenzivně pátrat a jejich usilovná práce přinesla výsledky velmi brzy. Na základě shromážděných informací a důkazů se pelhřimovským kriminalistům v souvislosti s výše uvedenou trestnou činností podařilo o několik dní později zadržet na Havlíčkobrodsku dva podezřelé muže. Jednalo se o muže z Brněnska ve věku osmnácti let a devětatřicetiletého muže z Uherskohradišťska. „Zahájili jsme trestní stíhání dvou mužů, kteří byli obviněni ze spáchání zločinu krádeže a z přečinu poškození cizí věci, vše ve formě spolupachatelství,“uvedl npor. Mgr. Bc. Luboš Jakoubek, vedoucí oddělení obecné kriminality. Odcizené zboží pachatelé prodali a peníze z prodeje použili pro vlastní potřebu.
Starší z obviněných mužů byl již v minulosti několikrát soudně trestán, a to převážně pro majetkovou trestnou činnost. Naposledy mu byl uložen v červenci loňského roku nepodmíněný trest v délce trvání osmi měsíců. „Podali jsme státnímu zastupitelství podnět na vzetí obviněného devětatřicetiletého muže do vazby. Za trestnou činnost, ze které jsou oba muži obviněni, lze uložit trest odnětí svobody až na osm let,“řekl npor. Jakoubek. Na základě rozhodnutí soudu, který návrh státního zástupce akceptoval a na obviněného muže uvalil vazbu, ho policisté eskortovali do věznice.

Případ policisté nadále vyšetřují.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 06.12.2018 20:30



0 (1)
 

Hlavní zprávy