Na Vysočině se za letošní půl rok ubytovalo přes 240 tisíc hostů

Vysočina pokračuje v pozitivním trendu. Za prvních šest měsíců letošního roku se v kraji ubytovalo přes 240 tisíc hostů, tedy meziročně o 12 % více. Bezmála 33 tisíc hostů, kteří na Vysočinu přicestovali ze zahraničí (nerezidenti), představovalo 13,7 % z celkového počtu hostů. Celkový počet návštěvníků za zahraničí se oproti stejnému období roku 2016 zvýšil o 16,3 %.

uniweb weby

„I přesto, že v mezikrajském srovnání patříme k regionům, kam návštěvníci ze zahraničí míří méně často, meziroční nárůst jejich počtu byl nadprůměrný," uvedla náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů Jana Fischerová.

Tuzemských hostů na Vysočinu v prvních šesti měsících letošního roku dorazilo přes 207 tisíc, což je ve srovnání s minulým rokem zvýšení o více než 11 %. „Tradičně Vysočinu objevovali Slováci a Němci, téměř v polovině případů, a početněji byli zastoupeni také Poláci," informoval ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák.

Úspěšná čísla mohla podpořit celá řada aktivit spojených s Rokem Baroka. „V závěru minulého roku jsme dojednali spolupráci s významnými partnery z oblasti cestovního ruchu na Vysočině. Vznikly tematické webové stránky zaměřené na baroko, mapa, která zve na prohlídku barokních památek Vysočiny. Podpořili jsme také několik novinářských cest, tzv. press tripů cílených právě na barokní památky, které letos připravily hned několik zajímavých akcí spojených s tématem tohoto uměleckého stylu a jeho doby," doplnila Jana Caklová z Vysočina Tourism.

Celkový počet přenocování se letos v lednu až červnu oproti stejnému období předchozího roku na Vysočině zvýšil o 15,2 %. „Náš kraj tak i v tomto případě pokračuje v pozitivním trendu, číslo je totiž o čtyři procentní body vyšší než v celé České republice, zároveň čtvrté nejvyšší ze všech regionů republiky," uzavřel Tomáš Čihák s tím, že počet přenocování zahraničních návštěvníků také významně vzrostl, a to o bezmála 31 %. V porovnání s ostatními kraji jde tak o druhou nejvyšší hodnotu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy