Ne/přítomnost úředníka už nebude veřejnou informací

Telefonní seznam Krajského úřadu Kraje Vysočina už zhruba týden nenabízí aktuální přehled přítomností označených barevnými symboly u konkrétních jmen jednotlivých pracovníků.

uniweb weby

Skrytí evidence přítomnosti pracovníků úřadu, které veřejnost znala jako červené nebo zelené čtverečky u jmen konkrétních pracovníků, je rozhodnutím ředitele krajského úřadu  Zdeňka Kadlece provedeným po konzultaci ve vedení úřadu. Opírá se o snahu o  maximální respektování platných předpisů. „Navíc jsme se setkali se zprávou, že se v České republice stal případ, kdy byla podobná evidence zneužita pro páchání trestné činnosti formou vykrádání nemovitostí,“ uvedl Zdeněk Kadlec.

 

Docházkový systém výrazně zjednodušující evidenci pracovní doby zaměstnanců a zaměstnankyň Krajského úřadu Kraje Vysočina byl zaveden zhruba před 14 lety, následně byl upravován a modifikován tak, aby vyhovoval specifickým potřebám úřadu. Současné změny zobrazování přítomnosti na pracovišti si nevyžádaly žádné náklady. V rámci  zachování kontrolních mechanismů byl přehled přítomnosti na pracovišti i nadále zpřístupněn interně, např. pro vedení úřadu.

 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 19.07.2018 20:31




0 +
 

Hlavní zprávy