Nová parkovací místa u krajských nemocnic

O několik desítek míst se po prázdninách zvýšil počet parkovacích míst u Nemocnice Jihlava. Navíc mají řidiči od pondělí 12. září komfortnější parkování, protože plocha je opravená bez výmolů a osvětlovat ji budou nové lampy. Parkoviště s 60 novými parkovacími místy bude od konce října k dispozici také v Nemocnici Pelhřimov, stavební práce finišují na místě bývalé nemocniční ubytovny.

uniweb weby

V Jihlavě pojme parkoviště označené jako Lokalita 1 aktuálně celkem 270 vozidel. Vjet na něj mohou řidiči z Rantířovské ulice za čerpací stanicí a z ulice U Cvičiště. „Oprava zpevněné plochy, rozšíření počtu parkovacích míst, nové osvětlení a také plánovaná instalace kamerového systému vyjde Kraj Vysočina, jako zřizovatele nemocnice, na šest miliónů korun,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast majetku Libor Joukl.

Od konce října budou moci zaměstnanci i pacienti využívat 60 nových míst k parkování v Nemocnici Pelhřimov. Parkoviště za 13 milionů korun vzniká na místě bývalé nemocniční ubytovny. „Nemocnice si od jeho vybudování slibuje uvolnění areálu, kde dosud někteří zaměstnanci auta nechávali,“ uvedl ředitel nemocnice Jan Mlčák. Nová plocha ke stání naváže na záchytné parkoviště s 66 místy. Obě pelhřimovská parkoviště budou přístupná zulice Slovanského bratrství, na okraji výpadovky II/602 na Jihlavu, a doplní dalších 130 míst určených pro auta přímo vareálu nemocnice.

V jihlavské nemocnici je v současné době kdispozici 470 parkovacích míst ve třech lokalitách. V Pelhřimově budou moci řidiči od konce října využívat celkem 256 stání.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy