Oblastní charita Třebíč pořádá internetovou aukci uměleckých děl

Umělci nejen z Vysočiny darovali 28 uměleckých děl do dobročinné aukce, kterou pořádá Oblastní charita Třebíč. Výtěžek bude určen na činnost střediska sv. Vincenta z Pauly, které se věnuje rodinám v náročných životních situacích. Nové majitele si přitom mohou od neděle 9. října najít mimo jiné díla Jiřího Suchého, Bedřišky Znojemské, Blanky Matragi nebo kováře Pavla Tasovského.

uniweb weby

Aukce se uskuteční od 9. října do 16. října na internetu prostřednictvím obchodního portálu AUKRO. „Využíváme prostoru, kde jsou lidé zvyklí nakupovat a kde je princip dražby na denním pořádku. Registrace je snadná, portál je dostupný, známý, užívaný a zástupci společnosti měli velké pochopení s naším záměrem a stali se partnerem aukce,“ vysvětluje vedoucí střediska Jaroslav Žák.

Mezi umělci, kteří darem podpořili aukci na pomoc  dětem s postižením a s problémovým chováním, rodiny s potížemi ve vztazích apod., jsou jména známá v zahraničních galeriích i amatérští tvůrci, kteří soucítí se zaměřením aktivity. Nejde přitom jen o obrazy, ale také sochy a šperky. U několika položek bude udána vyvolávací cena, ale u zbytku bude dražba začínat na symbolické jedné koruně.

„Do dražby se může zapojit každý, ať miluje umění a je sběratelem, nebo chce jen pomoci dobré věci,“ vyzývá ředitel Oblastní charity Třebíč Petr Jašek. S napětím tak bude sledovat navyšování cen, ale počítá s tím, že nejvíce živo bude v závěrečných víkendových dnech.

Přehledný katalog všech uměleckých předmětů zájemci najdou i na stránkách Oblastní charity Třebíč a v případě vyžádání ho můžou získat přes e-mail (jaroslav.zak@trebic.charita.cz).

Oblastní charita Třebíč je největším poskytovatelem sociálních služeb na Třebíčsku. Pomáhá všem věkovým, sociálním a zdravotním skupinám obyvatel. Nabízí více jak dvacet služeb, mezi které patří i Azylový domov pro matky s dětmi, Raná péče, Následná péče nebo Domácí hospic sv. Zdislavy. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
07.10.2016 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy