Opilci za volantem o víkendu po celé Vysočině

Vysočinští policisté o prvním prázdninovém víkendu odhalili několik opilých řidičů, konkrétně na Třebíčsku, Žďársku, Jihlavsku i Havlíčkobrodsku.

uniweb weby

Opilý pětadvacetiletý řidič havaroval už v pátek 30. června v Dolní Krupé. "Po jedenácté hodině večer jel s automobilem Citroen ve směru od Chotěboře. Při projíždění zatáčky dostal smyk a přejel do silničního příkopu, kde vozidlo narazilo do břehu, následně vyjelo zpět na komunikaci a narazilo ještě do zaparkovaného vozidla Peugeot. Přivolaní policisté při dechové zkoušce naměřili hodnotu 2,39 promile alkoholu. Škodu, která na vozidlech vznikla, předběžně vyčíslili na pětapadesát tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, ze spáchání kterého je pětadvacetiletý muž z Havlíčkova Brodu podezřelý," uvedla k nehodě policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Opilý řídil v pátek i sedmadvacetiletý cizinec v Jihlavě. Po deváté hodině večer jel po ulici Havlíčkova, kde řidiče zastavili strážníci městské policie. "U zjevně opilého řidiče byla při dechové zkoušce naměřena hodnota 2,11 promile alkoholu. Také další dvě zkoušky u něho byly pozitivní s hodnotami přes dvě promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že vzniklo podezření, že bude opilý řidič v jízdě pokračovat, policisté cizince zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Dále policisté muži zadrželi řidičský průkaz," popisuje Kroutilová s tím, že druhý den mu policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Opilého sedmačtyřicetiletého muže z Brněnska zastavila policejní hlídka v blízkosti rybníku Rathan u Náměště nad Oslavou. "Při kontrole policisté zjistili, že je řidič zjevně značně opilý. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 2,24 promile alkoholu. Dále policisté zjistili, že řidičem je navíc muž, který řídit vozidla nesmí. V polovině letošního března mu byl totiž uložen soudem trest zákazu řízení všech motorových vozidel. Řidič je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí," uvedla Kroutilová.

Další opilec havaroval v sobotu 1. července po čtvrté hodině ráno v Mělkovicích na Žďársku. "Při jízdě mírnou zatáčkou nezvládl řízení, sjel mimo komunikaci, kde cestou srazil dopravní značku, přerazil listnatý strom a projel plotem do zahrady, kde porazil plastový kompostér. Přivolaní policisté provedli u čtyřiadvacetiletého řidiče dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,82 promile alkoholu. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, dodala policejní mluvčí s tím, že mu vzhledem k tomu, že navíc opilý způsobil dopravní nehodu, hrozí za trestný čin přísnější postih.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 02.07.2017 22:19




0 +
 

Hlavní zprávy