Oprava mostu u Březinova mlýna v Hamrech nad Sázavou omezí dopravu

Na mostě přes řeku Sázavu u Březinova mlýna na silnici 1/19 v Hamrech nad Sázavou začalo v pondělí 3. dubna Ředitelství silnic a dálnic ČR opravovat kvůli velmi špatnému stavu mostní konstrukce. Pro řidiče jedoucí z Havlíčkova Brodu na Přibyslav a Žďár nad Sázavou a naopak to znamená zvolit náhradní trasu.

uniweb weby

„Bohužel se oprava nedá provádět po jednotlivých jízdních pruzích a okolí mostu je tak stísněno, že se nedá využít provizorního přemostění v jiném místě. Potvrdilo to i vyjádření odboru dopravy Krajského úřadu v Jihlavě,“ vysvětlil způsob rekonstrukce Hubert Křesťan, starosta Hamrů nad Sázavou s tím, že oprava mostu potrvá od pondělí 3. dubna do 13. srpna a uzavírka bude úplná.

„Pro obyvatele naší obce to znamená, že každý, kdo má trvalý pobyt v Hamrech nad Sázavou, může využívat trasu přes kamenný most po místní komunikaci od silnice 1/19 z Leskovic k silnici III/01843 u hasičské zbrojnice Hamry nad Sázavou. Při policejní kontrole, které budou velmi časté, se prokážete občanským, nebo jiným průkazem, kde je uvedena adresa. Pro nákladní dopravu a ostatní automobily bude tato komunikace uzavřená. Pokud k někomu pojede těžký náklad dovážející nákladním autem, je třeba do těchto částí obce vjíždět tak, aby se nepřejížděl kamenný most! Pro občany, kteří pracují v Hamrech nad Sázavou, pro majitelé nemovitostí v zahrádkářské kolonii Pod Křivákem, kteří nemají v obci trvalý pobyt a potřebují tuto trasu použít, bude obecní úřad vydávat povolenky, vždy ve středu od 15.00 do 17.00,“ dodává starosta obce.

Autobusy jedoucí do Přibyslavi, Nížkova a Jihlavy pojedou přes Nové Veselí, Matějov do Sázavy a zastávky Horní Hamry a Leskovice nebudou obsluhovat.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy