Pelhřimovští volejbalisté a hokejisté získají od radnice vánoční dárek

Moderní zázemí získají sportovci v Pelhřimově, v úterý 13. prosince budou ve sportovním areálu slavnostně otevřeny hned dva dokončené projekty, které zkvalitní infrastrukturu stávajících sportovišť.

uniweb weby

Rekonstrukce volejbalového areálu

V pravé poledne budou otevřeny čtyři nové kurty na volejbal s umělým povrchem. Ty se začaly budovat letos na podzim. Práce vyšly na necelých pět milionů korun s DPH. Kurty jsou vybaveny novými stojany včetně sezení pro rozhodčí, sítěmi a novým oplocením. „Původní kurty byly ve špatném technickém stavu, kde nefungovala drenáž a antuka už byla také na hranici životnosti,“ sdělil vedoucí investičního odboru Městského úřadu Pelhřimov Josef Koňák.

Vestavba šaten pod západní tribunou zimního stadionu


Komfortnější zázemí získají i hokejisté. Pod západní tribunou zimního stadionu byla dokončena vestavba šaten pro hokejisty, trenéry a rozhodčí. Práce odstartovaly 1. srpna v místě, které bylo v minulosti využíváno jako sklad materiálu a technického zařízení. Moderní zázemí zabírá přibližně polovinu prostoru pod stávající tribunou. Práce probíhaly podle přesně stanoveného harmonogramu a obešly se bez problémů.
„Budování šaten pod západní tribunou zimního stadionu jsem sledoval od samého počátku. Byl jsem se tam opakovaně podívat, jak pokračuje výstavba, a v současné době jsme se dostali do finále. Podle mého názoru vznikl nový komplex sociálního zázemí pod zimním stadionem a jsem přesvědčen, že našim hokejistům dáme k Vánocům pěkný dárek,“ řekl místostarosta Pelhřimova Josef Koch.
Nové, plnohodnotné zázemí se skládá ze dvou šaten a místnosti pro rozhodčí. Jedna šatna odpovídá velikostně 38 osobám (max. 32 hráčů, tři trenéři, tři kustodi) a druhá je určena pro 36 osob (max. 30 hráčů, 3 trenéři, 3 kustodi) a rozhodčí získají zázemí pro maximálně čtyři osoby. S novými šatnami byla vybudována plynovodní přípojka pro vytápění šaten a Sporthotelu. „S údržbou obecně všech sportovních zařízení v Pelhřimově se počítá i v dalším roce. V rozpočtu je navrhována částka téměř 28 milionů korun pro všechna sportoviště a i na zimním stadionu se bude dále pokračovat v jeho zvelebování,“ dodal Josef Koch.
Akce je financována částečně z prostředků MŠMT v rámci programu 133510 státní podpory sportu pro rok 2016 v rámci daného subtitulu 133512 "Podpora materiálně technické základny sportovních organizací.“ Celkové náklady na zbudování šaten jsou vyčísleny na zhruba 14 milionů korun s DPH.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 12.12.2016 13:19




0 +
 

Hlavní zprávy