Po dálnici D1 se proháněli řidič na babetě i opilý chodec

Dva závažné případy související s provozem dálnice D1 řešili v uplynulém týdnu policisté z Vysočiny. Nejdříve se na dálnici pohyboval podnapilý chodec, který stopoval vozidla a druhé oznámení hlásilo, že pro jízdu po dálnici se rozhodl muž na babetě, který vezl batohy a sušák na prádlo.

uniweb weby

„Ve středu 19. července odpoledne po patnácté hodině jsme přijali na lince tísňového volání 158 oznámení, že na 104. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu stopuje muž, který je zřejmě podnapilý, protože se nebezpečně motá na okraji dálnice,“ informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že muž se k policistům choval velice agresivně a odmítal s nimi komunikovat. Nakonec policisté použili sílu a pětatřicetiletý muž se třemi promile alkoholu v dechu skončil na záchytce v Jihlavě.

Další případ, kdy provoz na dálnici ohrožoval řidič na babetě, řešili policisté z Vysočiny v pátek 21. července dopoledne. Babety si všimli řidiči projíždějících aut na kilometru 158 ve směru jízdy na Brno. „Podle oznamovatele měl jet pomalou jízdou v odstavném jízdním pruhu, na sobě měl oblečenou reflexní vestu, na hlavě přilbu a za sebou na zádech měl vézt batohy a sušák na prádlo,“ uvedla Dana Čírtková. Vyslaná policejní hlídka už ale motoristu nedostihla. Pravděpodobně sjel z dálnice na sjezdu u Velké Bíteš a v jízdě pokračoval po silnicích mimo dálnici. „Pokud by ho policisté na dálnici zastavili, musel by se zodpovídat z přestupku v dopravě,“ vysvětlila Dana Čírtková, která zároveň připomíná, že ani chodec-stopař, ani řidič na babetě nemají na dálnici podle zákonných pravidel co dělat. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy