Policie připravila na Vysočině akci Máš na to

Do akce se má zapojit dvanáct středních škol z Vysočiny, osm desítek středoškoláků poměří v prostorách sportovní haly SK Jihlava v Okružní ulici v Jihlavě v čtvrtek 22. března od 9.00 síly v testu fyzické zdatnosti v rámci prvního ročníku krajského kola netradiční postupové sportovní soutěže Máš na to.

uniweb weby

„Hlavním cílem soutěže je prezentovat atraktivitu a náročnost policejní práce a netradiční formou ji přiblížit studentům středních škol. Dalším cílem soutěže je podporovat zdravý způsob života dnešních mladých lidí, jehož nedílnou součástí by měl být sport a zdravý pohyb. Mediální tváří soutěže se stal velice nadějný mladý sportovec, student jihlavského gymnázia a brankář hokejové Dukly Jihlava Jakub Škarek,“ přiblížila Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Soutěž je podle Dany Čírtkové určena pro tříčlenné smíšené týmy studentů ze třetích a čtvrtých ročníků středních škol z Vysočiny, je postupová a pět nejlepších družstev v celkovém pořadí dnešní soutěže postoupí do moravského kola, které se bude konat 13. dubna v Brně ve sportovní hale brněnské Komety. Do letošního historicky prvního krajského kola soutěže se zapojí sedmadvacet tříčlenných družstev ze dvanácti středních škol z Vysočiny. 

„Studenti v týmech budou plnit jednotlivé disciplíny, kterými se ověřuje fyzická způsobilost uchazečů k přijetí do služebního poměru příslušníků bezpečnostních sborů a v písemném testu také prokáží znalosti ze znalosti dopravních předpisů. Studenti změří své síly celkem ve čtyřech disciplínách  - kliky, celomotorický test, člunkový běh 4 x 10 m a běh na 1000 metrů. Tři nejlepší týmy obdrží věcné ceny a ceny obdrží také nejlepší student a nejlepší studentka dnešní soutěže. 

Středoškolákům – jednotlivcům, kteří splní testy fyzické zdatnosti, jež jsou nedílnou součástí přijímacího řízení uchazečů o služební poměr v Policii ČR, bude vydán certifikát, k jehož platnosti bude, u zájemců o služební poměr, ve stanoveném časovém horizontu, přihlíženo. V průběhu soutěže bude v hale připraven také zajímavý doprovodný program - proběhnou statické i dynamické ukázky technického vybavení, výzbroje a zázemí policistů vybraných útvarů Krajského ředitelství policie kraje Vysočina – těšit se můžete například na ukázku policistů ze speciální jednotky Dukovany nebo policejních kynologů. U stánku prevence si mohou zájemci vyzkoušet speciální brýle simulující vidění po užití alkoholu nebo drog,“ uzavřela Dana Čírtková.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 19.03.2018 06:14




0 +
 

Hlavní zprávy