Policisté hledají pachatele červencového okradení staršího muže v Jihlavě

V neděli 20. července okradl staršího muže v Pražské ulici v Jihlavě neznámý pachatel, devětašedesátiletý muž přišel o peněženku. Policisté žádají občany, kteří tohoto muže poznají, aby se přihlásili na tísňové lince 158.

uniweb weby

„Senior šel před čtvrtou hodinou odpoledne ve směru od obchodního domu po přechodu pro chodce v Pražské ulici, dál kolem objektu hasičského záchranného sboru a poté po ulici Královský vršek směrem vzhůru. V blízkosti místního stacionáře ucítil, že mu někdo vytáhl ze zadní kapsy kalhot peněženku. Než stačil senior zareagovat, pachatel i s peněženkou utíkal zpět směrem k ulici Pražská. Okradený senior je vzhledem ke svému zdravotnímu stavu hůře pohyblivý, proto mohl jen pomalou chůzí jít za pachatelem až zpět do obchodního domu, kde požádal o pomoc ostrahu, a na místo byla přivolána policie,“ popsala  policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Podle informací policistů se jednalo se o muže ve věku kolem 25 let, snědé barvy pleti. Je spíše menší postavy, hubený. Na sobě měl podezřelý muž oblečené tmavé kalhoty se světlým nápisem po celé délce bočních stran a tričko. Oblečení měl znečištěné. 

V peněžence měl okradený senior finanční hotovost necelé dva tisíce korun, dále osobní doklad a doklad k vozidlu. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. „Z kamerových záznamů vyplynulo, že když senior přešel přechod pro chodce a pokračoval v chůzi kolem objektu hasičského záchranného sboru, šel ve směru za ním muž, který do té doby ještě s dalšími dvěma lidmi (pravděpodobně muž a žena) seděl na lavičce u komunikace v Pražské ulici. Neznámý muž pokračoval v chůzi za seniorem na ulici Královský vršek, následně se ale velmi rychle stejnou trasou přesunul zpět na ulici Pražská a společně se dvěma lidmi všichni spěšně odešli. Upoutat pozornost svého okolí mohli tito lidé mimo jiné také zavazadly, která měli s sebou,“ dodala tisková mluvčí

Policisté v současné době pátrají po totožnosti muže, který se v blízkosti okradeného seniora pohyboval a je zachycen na kamerových záznamech. „Žádají občany, kteří tohoto muže poznají, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Uvítají také informace vedoucí ve zjištění totožnosti dvou osob, které s mužem po krádeži odešli. Přihlásit se policistům můžou také případní svědci, kteří okradení seniora viděli, a mohli by poskytnout informace směřující k objasnění případu,“ uzavřela Jana Mazourová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
01.09.2017 14:26
Video




0 +
 

Hlavní zprávy