Policisté žádají veřejnost o spolupráci

TŘEBÍČSKO: Střet osobních vozidel

uniweb weby

Třebíčští policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při prověřování dopravní nehody, ke které došlo v sobotu 24. června  na silnici I. třídy číslo 23 v katastru obce Okarec. Policisté žádají svědky střetu vozidel a dále osádky automobilů, které po dopravní nehodě na místě zastavily, aby se přihlásili na lince 158. Dále by uvítali, kdyby se přihlásili řidiči vozidel s palubní kamerou, kteří zaznamenali jízdu zúčastněných vozidel v době před dopravní nehodou nebo pohyb automobilu provádějícího údržbu vodorovného značení na silnici. V sobotu 24. června  jel před devátou hodinou večer řidič vozidla Škoda Octavia ve směru od Náměště nad Oslavou na Vladislav. Střetl se přední částí vozidla se zadní částí automobilu Toyota Camry, jehož řidič jel ve stejném směru. Po nárazu bylo vozidlo Toyota odhozeno mimo komunikaci, kde narazilo do stromu a přetočilo se na střechu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění obou řidičů a také spolujedoucí, zdravotnická záchranná služba převezla všechny zraněné do nemocnice.
U řidiče vozidla Toyota policisté provedenou dechovou zkouškou požití alkoholu vyloučili. U druhého řidiče nebylo možné zkoušku provést vzhledem k jeho zranění, byl nařízen odběr krve.
Při dopravní nehodě vznikla předběžně vyčíslená škoda za 560 tisíc korun. Policisté provedli ohledání místa dopravní nehody, zadokumentování a šetření. Úsekem komunikace, kde k nehodě došlo, se v té době pohybovalo také pomalu jedoucí vozidlo VW Caddy pracovníků provádějících obnovu vodorovného dopravního značení (středové dělící čáry). V době mezi dvacátou a jednadvacátou hodinou jelo ve směru od Náměště nad Oslavou k Vladislavi a pracovníci prováděli činnost. (Vozidlo i pracovníky policisté znají a nejsou předmětem výzvy).    Dopravní nehodu policisté prověřují, zjišťují příčinu a veškeré související okolnosti. V zájmu prověřování se policisté obracejí na řidiče (zejména ty, kteří by mohli poskytnout záznam z palubních kamer) a dále osoby, které se pohybovaly daným úsekem komunikace v době mezi 20:00 hodin až 21:00 hodin. Aby se přihlásili na linku 158, žádají především svědky dopravní nehody a další řidiče, kteří po nehodě na místě zastavili, ale následně odjeli bez uvedení údajů ke své totožnosti. Dále by policisté uvítali, kdyby se přihlásili řidiči vozidel s palubní kamerou, kteří jeli ve směru od Vladislavi na Náměšť na Oslavou a mohli zaznamenat pohyb zúčastněných osobních vozidel (a to až v úseku do Náměště nad Oslavou), dále osoby, které viděly pomalu jedoucí vozidlo VW Caddy (v obou směrech). por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
26. června 2023



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 26.06.2023 14:45



0 +
 

Hlavní zprávy