Proč používat fitness rukavice

Fitness rukavice jsou užitečnou pomůckou všech sportovních nadšenců. Pokud je ještě doma nemáte, čtěte, proč se vyplatí si je pořídit.

uniweb weby

K čemu jsou rukavice do posilovny

Tento typ sportovních rukavic má své opodstatnění především při silovém tréninku. Primárním důvodem jejich nošení je ochrana dlaní před odřeninami a puchýři a bezpečný úchop činky. Umí totiž velmi efektivně odvádět pot, nářadí tedy neklouže.

Fitness rukavice
s omotávkou, která je tvořena bavlněným pruhem, zpravidla o šířce 4 až 5 cm, zároveň mohou nabídnout zafixování a zpevnění zápěstí. To zvláště oceníte při zvedání těžších vah.

Neslouží ovšem jen na posilování, hodit se vám tento doplněk bude pro ochranu rukou i jinde. Rukavice využijete na hrazdu, ale i při cvičení na cyklotrenažéru, kde poskytnou vyměkčení nepohodlných řidítek. Neodmyslitelnou součástí sportovní výbavy jsou i při outdoorových aktivitách.

Neméně podstatným hlediskem je hygiena. Podobně jako na jiných místech se například ani v posilovně nelze vyloženě spolehnout na to, že si uživatelé před vámi důsledně myjí ruce. Některým lidem ani subjektivně není příliš příjemná představa, že by měli holou rukou sahat na cvičební náčiní, na němž ulpěl cizí pot.

Jak vybrat vhodné rukavice

Rukavice se na trh dodávají v pánské i dámské variantě. Liší se střihem, výrobky určené pro dámy jsou přizpůsobené drobným dlaním.Zásadní pro výběr konkrétního modelu fitness rukavic je použitý materiál. Většina začátečníků bude volit materiály syntetické. Typicky se pro výrobu rukavic používá hlavně nylon, u cyklistických rukavic to bývá neopren, případně i guma.

Svou životností běžnému využití postačují a pro jejich pořízení hovoří i příznivá pořizovací cena. Pokročilí sportovci už vzhledem k vyšší zátěži zpravidla volí přírodní kůži. Bez ohledu na pohlaví je taktéž nutné si vybrat rukavice do posilovny či jinam tak, aby vám zkrátka sedly. Což jednoduše znamená: Kupte si správnou velikost. Pro přehlednost jsou rukavice většinou označeny rozpětím od XS po XXL, podobně jako jiné oblečení.

Image title

Rukavice je nutné pořídit i s ohledem na cenu. Levné produkty se příliš nevyplatí. Rukavice se časem začíná trhat, nekvalitní materiály také dobře nesají pot, což by mohlo nositeli způsobit na pokožce i nepříjemnou vyrážku. Rozhodně si proto připlaťte. Cenové rozpětí se pohybuje od několika stovek korun až do tisíce korun.

Další vlastnosti, které u rukavic oceníte

Rovněž je vhodné, pokud jsou rukavice opatřeny z vnitřní strany povrchovou úpravou, která zabrání tomu, aby vám na zpocené ruce po cvičení pouštěla barva.

Rukavice musejí být z materiálu, který je přiměřeně pevný. A to jak zvnějšku, tak co se týče vnitřního polstrování. Materiál však nijak neomezuje ruku, zejména prsty, v pohybu a žádným způsobem vás netlačí. Nošení by mělo být komfortní, důležitá je i prodyšnost.

Fotogalerie
Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy