Projekt Happy english with student Aneta odstartoval

Na počátku října zahájila Aneta Štěpánková, studentka třetího ročníku, oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika, Soukromé vyšší odborné škole sociální, o. p. s., Jihlava, svůj projekt na výuku anglického jazyka.

uniweb weby

„První klíčovou aktivitu projektu nazvanou Let's sing a song jsem připravila pro děti předškolního věku Mateřské školy Domeček, o. p. s., Praha, a zaměřila ji na osvojování základů anglického jazyka. Děti se zábavnou formou naučily slovní zásobu, kterou následně využily při nácviku anglické písničky s názvem Yes, I can,“ uvedla Aneta Štěpánková
Autorka projektu se už od druhého ročníku pravidelně účastní výuky angličtiny s rodilým mluvčím. „Čtyřtýdenní souvislá praxe na přelomu května a  června 2016 v česko-anglické mateřské škole mě natolik nadchla, že bych se výuce angličtiny ráda věnovala i nadále,“ doplnila Aneta Štěpánková. 

Primárním cílem celého projektu, který zpracovává autorka projektu v rámci závěrečné absolventské práce, je vytvoření metodiky, jak pracovat s dětmi předškolního věku při výuce anglického jazyka. Sekundárním cílem je pořízení videozáznamu pro rodiče, kteří mohou sledovat pokroky a nadšení dětí během výuky cizího jazyka.

Inspiraci a podklady také čerpá Aneta z projektu English4family, který ve škole připravovala a úspěšně zrealizovala se spolužačkami v zimním období školního roku 2015/2016. Projekt byl zaměřen na výuku cizího jazyka u dětí předškolního věku formou osvojení si známých anglických písniček a procvičování jejich slovní zásoby pomocí her. Z příkladových lekcí byl pořízen kompletní videopořad koncipovaný podle specifických témat, který sloužil k metodické evaluaci dalšími studenty ve výuce.

Více na komunitě English4Family.
Projekt Happy english with student Aneta bude pokračovat druhou klíčovou aktivitou v pátek 21. října.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy