Řídil auto, ač neměl, navíc napadl policistu

Ze tří trestných činů obvinili na Jihlavsku muže, kterého policisté přistihli při řízení vozidla, i když mu to soud zakázal. Když ho chtěla hlídka zajistit, jednoho z policistů fyzicky napadl a z místa se snažil utéct. Osmatřicetiletý muž, opakovaně soudně trestaný recidivista, skončil v policejní cele a kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání. Na podaný návrh byl obviněný muž vzat do vazby.

uniweb weby

„Ke spáchání činu došlo v neděli 7. května v Třešti před třetí hodinou odpoledne, kdy hlídka dopravní policie zastavila v Selské ulici  vůz Citroen Xsara jedoucí ve směru od ulice Dr. Richtera. Při kontrole policisté zjistili, že řidičem je osmatřicetiletý muž z Jihlavska, který řídit auta nesmí. Policisté mu sdělili, že bude omezen na osobní svobodě. Když ho chtěli zajistit, muž náhle jednoho z nich fyzicky napadl. Na policistu zaútočil prudkým úderem pěstí, napadený policista stihl částečně uhnout a zasažen tak byl do oblasti paže. Podezřelý muž začal hned poté z místa utíkat, policisté ho však velmi rychle dostihli a zadrželi. Test na zjištění ovlivnění návykovou látkou byl u osmatřicetiletého muže pozitivní na amfetamin, zřejmě se jednalo o pervitin, odběru krve se ale podrobit odmítl. Napadený policista utrpěl při útoku zranění, přivolanou zdravotnickou záchrannou službou byl ošetřen na místě,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Osmatřicetiletý muž skončil po zadržení v policejní cele. „V minulosti byl už opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost a má za sebou i nepodmíněné tresty odnětí svobody. Z věznice byl propuštěn vloni v září. Naposledy byl muž odsouzen letos v únoru za spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Trest zákazu činnosti spočívajícího v zákazu řízení všech motorových vozidel má uložený na dobu pěti let,“ dodala Jana Kroutilová.  

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Osmatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě a dále dvojnásobného přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, v prvním případě spáchaného tím, že mařil výkon rozhodnutí soudu, a ve druhém zmařil výkon rozhodnutí orgánu veřejné moci v souvislosti s tím, že se snažil utéct policistům při omezení jeho osobní svobody,“ řekl npor. Ing. Bc. Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.  

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Muž byl na základě rozhodnutí soudu vzat do vazby a policisté ho poté eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchanou trestnou činnost hrozí obviněnému muži podle informací policistů trest odnětí svobody až na pět let.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 15.05.2017 10:31




0 +
 

Hlavní zprávy