Šesťáci a sedmáci v Třešti budou stavět ze stavebnic od Podzimků

Ředitel společnosti Podzimek a synové, s. r. o., Martin Podzimek spolu s Janou Fialovou, krajskou radní pro oblast školství, mládeže a sportu, předal ve čtvrtek 1. prosince žákům Základní školy Třešť dvanáct nových stavebnic Teifoc.

uniweb weby

Představitelé stavební společnosti, která sídlí v Třešti, se rozhodli, že rozšíří počet škol zapojených do projektu Svazu podnikatelů ve stavebnictví, Spolku Stavba Vysočiny a Kraje Vysočina a z vlastních prostředků zakoupili tucet stavebnic, se kterými budou podle krajem odborně vypracované metodiky v hodinách praktické výuky pracovat žáci 6. a 7. ročníků.
Iniciátorkou projektu ve společnosti Podzimek a synové byla personalistka firmy Žaneta Zemanová. Právě personalisté nejvíce pociťují důležitost návratu dětí a mládeže ke studiu technických oborů a zejména řemesel, neboť dobrý řemeslník je na trhu práce stále vzácnějším zbožím.
 „Chceme podporovat zručnost dětí. A protože zaměstnáváme celou řadu zručných řemeslníků, od zámečníků, přes truhláře až po zedníky, tak je pro nás důležité, aby tato řemesla pokračovala, a aby se děti setkaly s jakýmkoliv řemeslem, respektive s manuální činností už ve škole. Věříme, že alespoň část z nich si k tomuto oboru najde cestu i v budoucnu,“ uvedl Martin Podzimek. 
Školní sety obsahují kvalitní kopie skutečných cihel, a děti si tak mohou postavit svůj první dům. Práce s touto pomůckou podporuje jemnou motoriku, preciznost, tvořivost a prověřuje trpělivost,“ připomněla krajská radní Jana Fialová, která děti pozvala do Jihlavy na připravovanou soutěž se stavebnicí Teifoc. 
Základní škola v Třešti nefigurovala mezi 25 vybranými základními školami z Vysočiny, které stavebnice v rámci realizovaného projektu získaly. Společnost Podzimek a synové se proto rozhodla na krajský záměr navázat, připojit se se svými prostředky a zaplatit stavebnice také žákům místní základní školy. 
Stavebnice si z rukou ředitele Podzimka a radní Fialové převzali žáci 6. třídy ZŠ Třešť a nedočkavě si hned prohlédli, co všechno stavebnice obsahuje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy