Short track zahájil závodním program světového poháru ve Vysočina Areně

Tisíce fanoušků míří tento víkend do Vysočina Areny v Novém Městě na Moravě. Vysočina totiž hostí Světový pohár horských kol. Úvodní závod Short Track v pátek vyhrál německý biker Markus Schultze a za ženy zvítězila Rakušanka Lisa Pasteiner.

uniweb weby

Druhý v kategorii mužů se ztrátou šesti sekund dojel český reprezentant Tomáš Paprstka. V závodě žen pak se ztrátou jedné sekundy vybojovala druhé místo Slovenka Janka Keseg Števková a třetí skončila česká bikerka Jana Tesařová.

Premiéra Short Tracku v Novém Městě na Moravě neoslovila tolik závodníků, kolik by si pořadatelé přáli. Na poslední chvíli se odhlásilo několik elitních bikerů včetně Jaroslava Kulhavého. „Rozhodl jsem se nenastoupit až dnes, v podstatě na poslední chvíli, závodil jsem ve středu a nerad bych, abych se tady dneska vystřílel. Neděle je pro mě hodně důležitá,” řekl český šampion.

Německý reprezentant rozhodl o svém vítězství zhruba v polovině sedmiokruhového závodu, kdy se odpoutal od zbytku vedoucí skupiny a svůj mírný náskok udržel až do cíle. „Neměl jsem ani v plánu útočit, jen jsem chtěl roztrhat skupinu,” popsal Schulte-Lünzum. „Z vítězství mám radost, já věřím, že tenhle formát závodu má budoucnost, mě to přišlo jako cool race. Jen škoda, že bylo menší startovní pole,” posteskl si Markus.

Podobné smýšlení měl i nejlepší český biker závodu Tomáš Paprstka. „Já si to užil, bylo skvělý rozjetí před nedělí, škoda že bylo eliťáků málo,” oznámil Tomáš. „Já jsem chtěl Markuse dojet, ale nikdo mi nechtěl pomáhat, na tom větru to bylo těžký,“ doplnil Páprda, který dokázal vyhrát dvě bodovaná kola.

„Pro diváky byla tato netradiční disciplína hodně atraktivní. Naši jezdci se svými výkony postarali o zajímavost závodu. Škoda, že v polovině spadl Richard Holec, který do té doby jezdil na první pozici. A pádu se nevyhnul ani David Zadák,” okomentoval novinku v programu Světového poháru trenér českých bikerů Viktor Zapletal.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy