Specialita? Jehněčí kolínko s pečenými rajčaty!

Martin Hašek považuje jehněčí kolínko s pečenými rajčaty za jednu ze specialit labužnické akce Francouzská gastronomie, která probíhá od čtvrtka 6. května v Lipnici nad Sázavou.

obrázek: Specialita? Jehněčí kolínko s pečenými rajčaty!

Strávníci restaurace U České koruny se můžou po zvěřinových specialitách těšit na další pochoutky.

lipnice-c-koruna-deska-hasek-1.JPG

Hostinec, kde vznikal světoznámý romám

Nabídka pokrmů je široká. „Za největší specialitu pozvažujeme asi jehněčí kolínko s pečenými rajčaty,“ informuje Martin Hašek. „Ochutnat můžete také žabí stehýnka výjimečná pro jejich jemnost masa po Lyonském způsobu, na česneku a provensálském koření, na grilu orestovaná v olivovém oleji, jako příloha francouzská bageta. Nebo typická francouzská cibulačka se sýrovými krutony. A pak Rumpsteak s husými játry a lanýži, k tomu pečené brambory do růžova upečené a další,“ pokračuje.

fr.jpg

A jak myšlenka tohoto projektu vůbec vznikla? „Část naší rodiny tvoří Francouzi, a tak jsme chtěli spojit příjemné s užitečným a pozvat kuchaře z rodiny Jerome Pelus z Francie a odborníka na francouzskou kuchyni pana Antonína Svobodu, který má již mnohaleté zkušenosti s vařením mezinárodních jídel a který je vaří zde v Čechách. Jsme zvědavi na konfrontaci přímo v hostinci U České koruny. Chceme, aby mohl vzniknout neopakovatelný zážitek pro návštěvníky naší restaurace,“ popisuje Hašek.

Recepty jsou přísným tajemstvím, a proto těm, kteří dostali na lahůdky chuť, nezbývá nic jiného než přijet a ochutnat. „Myslím si, že v dnešní době je přesyceno na televizních obrazovkách všemi možnými pořady, jak si co doma udělat sám, a tak bych toto rád nechal jako malé kulinářské tajemství, jenž se jako Slunce rozsvíti u nás v hostinci pod Lipnickým hradem na talíři,“ uzavírá Martin Hašek.

Více informací na internetových stránkách www.hasektour.cz.

Autor: Martina Ježková

Další články