Štěstí přálo tentokrát Sklářům!

Vyprodané Pěšinky viděly velkou, nervy drásající, bitvu. Hosté se ujali rychlého vedení, domácí dokázali vyrovnat a otočit skóre ještě v první třetině. Jenže hosté dokázali ve druhé třetině taktéž otočit vývoj utkání. Skláři ale stihli vyrovnat a ve třetí třetině rozhodl o vítězství pro domácí Radim Křišťan.

uniweb weby

Hosté nezačali u Sázavy špatně. Už po sto patnácti sekundách hry šli do vedení. Honzovi Fibikarovi přeskočilo nahození Davida Vondráčka přes hokejku, k puku se tak dostal Michael Schejbal. Jeho první pokus mu vyrazil Koubský jen pod nohy, on si puk pouze přikopl a zakončoval do prázdné branky. Skláře inkasovaný gól nepoložil a snažili se hrát aktivně, jenže následně se museli bránit, po faulu Křišťana, v oslabení, které ustáli s bravurou. Stejně tak dobře se v oslabení ubránili Skláři i o pár minut později, když si svůj trest odpykával Josef Štros. Chvíli po jeho návratu se domácí dočkali vyrovnání. Hosté špatně střídali, čehož využil Petr Včela s Jaroslavem Žákem. Petr zachytil puk ve středu hřiště a nahrál jej na neobsazeného Žáka, který měl díky vině špatného střídání dostatek prostoru. Počkal si, až Petr Včela najede do vhodné pozice a pak mu předal puk, Pegi pak střelou z první prostřelil brankáře Nimmerrichtera. Dál se hrálo ve vysokém tempu ze strany na stranu. Domácí dostali ve dvanácté minutě možnost přesilové hry. Tu ovšem nevyužili. Jinak tomu bylo ke konci třetiny. Hosté se museli po prohřešku Vondráčka bránit ve čtyřech a tentokrát toho domácí dokázali využít. Ondřej Šíma se na modré čáře vyměnil s Kubou Kořínkem. Šíma si najel na střed, kam dostal přihrávku přes hráče od Pavla Blažka. Puk mu ideálně sedl na volej a tvrdou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě.  Sklářům se povedlo vstřelit krásný gól do šatny.

Jenže ve druhé třetině nemělo domácí vedení příliš dlouhý život. Michael Schejbal zavezl do útočného pásma a zrohu pak servíroval puk mezi kruhy. Domácí obrana nedokázala puk zachytit a tak se dostal až na hůl Ladislava Jindřicha, který pohotovou střelou vymetl růžek Koubského branky. Nedlouho poté se ke střele dostal jeden z českotřebovských hráčů, ale jeho tvrdá střela orazítkovala pouze brankovou konstrukci, ne-li vnitřek branky. Rozhodčí však jistě rozpažil, takže Skláři měli zase jednou pořádné štěstí. To se od nich na chvíli odvrátilo v polovině utkání během přesilové hry. Ondřej Včela zachytil vyhození Kohoutů na své obranné modré čáře a chtěl pohotově přihrát Žákovi, ale puk netrefil ideálně. Dobře napadající Marek Hemský jeho přihrávku zachytil a v úniku propašoval puk až mezi betony domácího brankáře. Domácím se podařilo vyrovnat ve 38. minutě. Nejprve se nepodařilo skórovat Jaroslavu Doležalovi, který se po Štrosově zadovce zjevil sám před brankářem, ale puk nedokázal dostatečně zvednout. Ale jen deset sekund po něm se domácí přeci jen dočkali! Fibikar byl u mantinelu dřív a vybojoval puk pro Josefa Štrose, ten nahrál Doležalovi do rohu a okamžitě si najel až před brankáře. Tam mu Doležal poslal zpětnou přihrávku a Pepa z první prostřelil Nimmerrichtera. Domácí si po vstřelení gólu vytvořili velký tlak. Ten sice nedokázali přetavit v gól, ale do třetí třetiny si přenesli celou dvouminutovou přesilovou hru po faulu Lesáka.

Kohouti sehráli úvodní oslabení výborně a Sklářům nedovolili téměř nic a navíc vzápětí nebezpečně zahrozili. Ve 43. minutě našel Fúzik volného Schejbala, který tvrdou střelou orazítkoval tyčku! Rozhodčí Kareš sice rozpažil, ale zde se mohlo jednat i o gól! Ale střela byla tak rychlá, že to nešlo zpohledu rozhodčího moc zaregistrovat. Ve 46. minutě byli vzájemně vyloučeni Fúzik za podražení a Šíma za nafilmovaný pád. Hra čtyři na čtyři netrvala příliš dlouho, protože pak se proti pravidlům provinil Žák a hosté hráli přesilovou hru čtyři proti třem. Během ní opět nastřelili tyčku! Domácí zase měli velkou příležitost po návratu Žáka, ten jel hned po návratu z trestné lavice do úniku, ale jeho střelu zpacifikoval lapačkou Nimmerrichter, který všem ukázal, jakou rychlou ruku má. Neproměněné šance měly hosty brzo mrzet. Radim Křišťan zrohu našel Petra Včelu mezi kruhy a okamžitě si sjížděl před brankáře. Mezitím Včela rychle vypálil a Nimmerrichter vyrazil puk jen vedle sebe. Ačkoli to měl Křišťan k puku dál než českotřebovský Vondráček, stihl se k puku dostat jako první a téměř znulového úhlu skórovat! Brankář hostů se natahoval marně. Jenže vzápětí se proti pravidlům provinil domácí Štros, který zajel do brankáře mimo brankoviště. Rozhodčí vyloučil Štrose na dvě minuty za sekání a další dvě minuty za hrubost. Hosté si znásledné potyčky odnesli taktéž dvouminutový trest hrubost. Hra tak pokračovala vpočetní nevýhodě pro domácí, ale ne na dlouho. Včase 54:45 vyváží Ondra Včela puk do útočného pásma, ale byl podražen hostujícím Hemským a početní stav se opět vyrovnal. Hra čtyři na čtyři vyhovovala spíše domácím. Do přečíslení tři na dva se dostal Petr Včela, Jaroslav Žák a Ondřej Včela, po sérii přihrávek poslední jmenovaný střílel, ale pouze doprostřed branky na připraveného Nimmerrichtera. Hosté ke konci zápasu opět zkusili power-play. Petr Včela během ní trefil odkrytou branku hostů pouze zboku, což byla velká škoda, protože Kohouti v posledních vteřinách pekelně zatápěli Sklářům pod pecí. Se štěstím dokázali domácí ubránit posledních dvacet dva sekund hry a zaslouženě se tak mohli radovat se svými fanoušky.

Skláře čeká další finálové utkání v neděli 19. března od 17.00 na ledě České Třebové. Vpřípadě výhry se budou moci radovat ze zisku titulu.

Text: Filip Beneš, foto: Michal Mašek

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
17.03.2017 09:38




0 +
 

Hlavní zprávy