U spánku dbám na kvalitu, říká paralympijský medailista Aleš Kisý

Tematika sportu a spánku se propojily na návštěvě matracového studia v prodejně JYSK, kam byl pozván i Aleš Kisý, reprezentant českého paralympijského týmu.

uniweb weby

Spánek je neodmyslitelnou součástí našeho fungování a strávíme jím přibližně třetinu života. Pro Aleše Kisého doporučených osm hodin spánku denně neplatí, ale kratší dobu spánku dohání jeho kvalitou.

"Snažím se o co nejkvalitnější spánek – ať už výběrem dobré matrace nebo polštáře, optimálním prostředím v ložnici, nebo šetrným podsvícením elektroniky ve večerních hodinách.“
Při prezentaci sortimentu pro zdravý spánek prozradil speciální host svůj tip pro rychlé usínání: "Rád usínám u tiché hudby, ale často neslyším ani první písničku. S usínáním problém nemám – vypnu mobil a usínám prakticky hned, kdy položím hlavu na polštář. Když se mi jednou za čas povede jet autem jako spolujezdec, spím, než vyjedeme z města."

Před důležitými závody, jako je paralympiáda, naopak odpočívá a regeneruje, aby podal co nejlepší výkon. Aleš Kisý se paralympiády zúčastnil už pětkrát a věří, že bude Česko reprezentovat i na hrách v Paříži. Ve výpravě Českého paralympijského týmu, který JYSK podporuje už sedmým rokem, je reprezentantem ve vrhu koulí.

Více v rozhovoru s Alešem Kisým – zde

TZ: Protext

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy